Bečić: Krećemo da radimo, a ne da se pravdamo ljudima zbog Milićevih gafova! - Volim Podgoricu

Bečić: Krećemo da radimo, a ne da se pravdamo ljudima zbog Milićevih gafova!

Samo moderan, stabilan i iskren politički subjekt garant je prosperitetne i uspješne Crne Gore, rekao je u intervjuu za Dan Aleksa Bečić, ističući da je u Socijalističkoj narodnoj partiji unutarstranačka borba neproduktivna i nesvrsishodna, jer aktuelno rukovodstvo potpuno kontroliše procese. 

On je rekao da je dobio podršku od ljudi koji su osnivači SNP-a, dugogodišnji istaknuti funkcioneri kako na lokalnom tako i na državnom nivou, poslanici, odbornici, kao i od velikog broja mladih ljudi, na šta je posebno ponosan.

„Tako da najozbiljnije razmišljam da tu veliku energiju kanališemo kroz novi politički subjekt koji bi bio nešto novo, moderno, energično, kvalitetno, kristalno čisto i jasno, fokusirano na životne probleme građana kao najbolji odgovor na ekonomsku, moralnu i pravnu degradaciju Crne Gore“, istakao je Bečić.

Odgovarajući na pitanje zašto smatra da Srđan Milić i Snežana Jonica vode SNP u politički sunovrat Bečić je rekao da način vođenja politike i partije u prethodnih nekoliko godina, mnogo sumnjivih poteza, političkih odluka, izbora i imenovanja, neformalnih oblika saradnje, nejasnih načina djelovanja sa diskutabilnim motivima u kojima ne možete naći interes SNP-a već duži vremenski period je dovodilo u veoma pasivnu poziciju kao partiju. 

„Umjesto da smo koristili veliki prostor koji je postojao na političkoj sceni, mi smo konstantno bili u situaciji da se moramo braniti i pravdati, iako veliki broj nas funkcionera, kao i naših aktivista po čitavoj Crnoj Gori, nije imao dodira sa takvim izborom načina vođenja politike i partije.

Kada svemu tome dodate ugled koji svako od nas ima u Crnoj Gori i u svojim gradovima zbog cjelokupnog načina života i svega u vezi sa tim, veoma loše međupartijske odnose, podjele, frakcije, spletke, podmetanja, blokadu rada, krizu rukovođenja onda je potpuno jasno da sa tim pojedincima, koji imaju ključnu ulogu u načinu vođenja partije zbog velikih ingerencija koje po prirodi stvari ima predsjednik, nije bilo prostora za saradnju“, smatra Bečić.

On je rekao da je anomalije i probleme u samoj partiji, kadrovske promašaje i sve ostale deficite u SNP-u identifikovao mnogo ranije, ali je upravo zbog želje da unutar partije mijenjaju stvari učinio sve ono što je bilo moguće da unutarpartijskom borbom obezbijedimo promjene koje će značiti pobjedničku budućnost SNP-a.

„Ja ne bih ni prihvatio kandidaturu za predsjednika na Kongresu da sam smatrao da partija sa Srđanom Milićem na čelu ima budućnost, razvoj i prosperitet“, podsjetio je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com