Ko je Crnogorac koji ima platu 69.000 evra i plaća sve dažbine?! - Volim Podgoricu

Ko je Crnogorac koji ima platu 69.000 evra i plaća sve dažbine?!

Ko je srećnik u Crnoj Gori koji je prošle godine primio mjesečnu platu od skoro 70.000 evra i na nju platio sve dažbine državi, u iznosu od 52.000 evra?!!

Na ovo pitanje, po svemu sudeći nećemo dobiti odgovor, jer njegovu privatnost štiti zakon.  Nećemo, tako, saznati, kako izgleda “posao snova” i kakve su kvalifikacije čovjeka koji za mjesec dana primi koliko prosječni crnogorski radnik za 10 godina! 

Iz Poreske uprave su saopštili da je najveća bruto zarada u Crnoj Gori je prošle godine iznosila 121,2 hiljade eura i ostvarena je u djelatnosti razrade građevinskih projekata.

“Na tu zaradu, isplaćenu u sektoru građevinskih projekata, plaćene su dažbine od 52,17 hiljada eura, što znači da je najveća neto plata iznosila 69,03 hiljade”, kazali su Pobjedi predstavnici PU.

Oni su dodali da se iznos bruto zarade od 121,2 hiljade eura pojavljuje samo jednom.

“Taj iznos unijet je u IOPPD obrazac, pod šifrom 1-zarade, pa se kao takav i vodi u sistemu PU. Međutim, imajući u vidu da se taj iznos pojavljuje samo u jednom mjesecu, može se zaključiti da se ne radi o redovnom mjesečnom primanju, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja”, objasnili su predstavnici PU. 

Oni su naveli da su na taj iznos plaćene sve dažbine koje se plaćaju na zarade.

“Na taj iznos obračunati su i plaćeni porez na dohodak fizičkih lica i svi pripadajuci doprinosi u ukupnom iznosu od 52,17 hiljada eura”, saopštili su iz PU.

Najveća mjesečna bruto zarada koja je isplaćena u 2013. godini u Crnoj Gori iznosila je 86 hiljada eura. Najveća mjesečna neto zarada, bez poreza i doprinosa, u 2012. godini iznosila je 62,88 hiljada eura.

Odgovor na pitanje ko je dobio najveću platu u državi nije poznat, jer propisi zabranjuju da se objavi ime onog kome je isplaćena zarada. Prema podaci do prošle godine, najveće zarade imaju zaposleni u finansijsko-bankarskom sektoru, telekomunikacijama i ugostiteljstvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com