Nikola spasio druga iz nabujale rijeke! - Volim Podgoricu

Nikola spasio druga iz nabujale rijeke!

Nikola Marković (18) hrabro skočio za prijateljem Stefanom Antićem u nabujalu i hladnu rijeku. Stefan upao u vodu u toku tuče dvije grupe mladića.

Proteklog vikenda, u subotu na nedelju, oko jedan čas i 40 minuta, odigrala se prava drama naočigled brojnih gostiju dva kafića u centru Vladičinog Hana, kada je u tuči jedan mladić upao u Južnu Moravu, kraj koje su ugostiteljski objekti!

Zahvaljujući prisebnosti maturanta Tehničke škole Nikole Markovića (18), njegov školski drug Stefan Antić iz sela Vrbova ostao je živ. Iz nabujale i ledene Južne Morave, koja je tih dana plavila sve pred sobom, uspio je da ga izvuče, a kako kažu očevici, prava je sreća da obojica nisu nastradala.

– U tuči sam i ja zadobio jak udarac u nos, od čega sam počeo da krvarim, ali sam čuo Stefanovo zapomaganje i zaprepastio sam se kada sam ga vidio u rijeci. Htio je da se uhvati za kamenje, kojim je ozidan bedem. Neki momci su pokušavali da mu dodaju jakne da se uhvati i izvuku ga, ali nisu uspjeli.
 
Kada sam to vidio, skinuo sam jaknu i skočio u rijeku. Presjekla me hladna voda i nisam mogao da dišem. Nekako sam uhvatio Stefana i malo ga podigao iz vode. Jaka struja i cipele koje nisam stigao da skinem, ali i Stefan, čija je odjeća bila otežala od vode, vukli su me naniže – priča Nikola.

Odmah pored “Kafea 24”, gdje se odigrala tuča, je “Red kafe”, čiju terasu nad rijekom pridržavaju stubovi koji su postavljeni na sredini ozidanog bedema. Prema Nikolinim riječima, pokušavali su da se uhvate za njih i grane i jedva dohvatili tek treći stub.

– Neki momci koji su bili tu, pritrčali su i izvukli nas. Jedva sam disao, i nisam imao više snage ni da se pomaknem – veli Nikola.

Ljekari su utvrdili da pored trauma koje su preživjeli, većih posljedica po zdravlje mladića nije bilo.

Dobri prijatelji

– NI o čemu nisam razmišljao. Samo sam vidio bespomoćnog druga u opasnosti i čuo njegovo zapomaganje kao i vrisku sa obale. Idemo u isti razred i mnogo smo dobri prijatelji. Ne kajem se što sam rizikovao život i isto bih postupio, iako mi je sada jasno da smo mogli obojica da stradamo – rekao je Nikola.

(Novosti)

1 komentar

  1. An intriguing discussion is worth comment. I’m sure that you simply write regarding this topic, may possibly not be considered a taboo subject but typically persons are too little to communicate on such topics. To another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com