Novi terminal na tivatskom aerodromu - Volim Podgoricu

Novi terminal na tivatskom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković potpisao je mandatno pismo kojim su zvanično počeli pregovori o kreditiranju projekta izgradnje novog terminala na aerodromu Tivat, rulne staze, manevarskih površina i stajanke za avione.

Iz preduzeća Aerodromi saopšteno je da se očekuje kreditna podrška od 20 miliona eura.

“Značajno je naglasiti da EBRD nije tražio garancije Vlade s obzirom na kredibilitet Aerodroma Crne Gore a.d. i dosadašnju uspješnu saradnju. Predstavnici EBRD-ija su najavili da će najvjerovatnije za tri sedmice biti objavljen tender za odabir konsultanta za čiji je angažman novac već obezbijeđen”, navode iz kompanije.

Tako je, kako se ističe, otvoren novi ciklus investicija na Aerodromima Crne Gore koji je isključivo usmjeren na tivatski aerodrom i koji za rezultat treba da ima novu, modernu i sadržajima bogatu terminalnu zgradu, kao i brojne nove sadržaje na manevarskim površinama za avione.

“Budući razvoj tivatskog aerodroma, na taj način će, između ostalog i u potpunosti i adekvatno pratiti i izgradnju velikih turističkih projekata na crnogorskom primorju”, istakli su iz Aerodroma. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com