Ojačati žensko preduzetništvo na sjeveru Crne Gore - Volim Podgoricu

Ojačati žensko preduzetništvo na sjeveru Crne Gore

Žensko preduzetništvo treba pokrenuti posebno na sjeveru Crne Gore, gdje postoje prirodni resursi kao i veliki ljudski potencijal, ocijenjeno je na sastanku predsjednice Udruženja preduzetnica Crne Gore Edite Dautović sa predstavnicama Udruženja preduzetnica Turske KAGIDER u Istanbulu. 

Na sastanku sa generalnom sekretarkom KAGIDER-a Jesim Muftuler Sevig i predsjednicom preduzetnica Prizrena Zejgjan Celina dogovoreno je da majstorka za obradu vune i izradu proizvoda od filca Arzu Marangoz Karagoz održi šestodnevni praktični seminar, radi pokretanja ženskog preduzetništva na sjeveru Crne Gore.

Prijave za obuku na kojoj će zainteresovane žene naučiti da izrađuju moderne odjevne predmete od vune i detalje koji su jako popularni na međunarodnoj modnoj sceni, vršiće se u aprilu preko Udruženja.

Kako je saopšteno iz ovog udruženja, dogovorena je i saradnja u vidu zajedničke promocije i prezentacija na sva tri tržišta Turske, Kosova i Crne Gore.

“Razgovaralo se i o ženskom mentoringu i dobrim primjerima prakse preduzetnica Turske koje predstavljaju velike kompanije i sisteme i koje su spremne da ta iskustva prenesu zainteresovanim preduzetnicama Crne Gore. Udruženje preduzetnica Crne Gore uključiće se kao  suorganizator Freja Foruma na Kosovu, koje je planirano za  novembar ove godine, gdje će se prezentirati ostvareni rezultati tokom prve godine rada, kao i mogućnosti multiplikacije ovog projekt u Prizrenu”, piše u saopštenju. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com