Home / ŽIVOT + / Ljubav i sex / Sudbina se sa njima poigrala: Ana i Boris poslije 60 godina nastavili gdje su stali!

Sudbina se sa njima poigrala: Ana i Boris poslije 60 godina nastavili gdje su stali!

Pva ljubav zaborava nema! I, za ljubav nikada nije kasno!  Sudbina se često pigra sa ljudima, tako je bilo sa Anom i Borisom. Zaljubili se, razdvojili i – ponovo sreli poslije 60 godina!

Evo šta se njima dogodilo, pročitajte, i, ako ste sami, ne gubite nadu!

Tri dana nakon vjenčanja, Ana Koslov poljubila je svog muža Borisa. Bilo je to zbogom. Vojnik ruske Crvene armije morao je da se pridruži svojoj jedinici. Mladi par se nadao da će ubrzo ponovo biti zajedno, da će osjetiti sreću bračnog života i zajedno osnovati porodicu.

Ali kada se Boris vratio iz vojske, zatekao je samo hladnu i pustu kuću.

Kada je uzviknuo ime svoje supruge, samo se čuo eho njegovog glasa. Ana je otišla.

Pod Staljinovim režimom, Ana i njena porodica su proglašeni državnim neprijateljima. Borisova mlada je prognana u Sibir, bez prilike da o tome obavijesti svog muža. Nije čak ni znao da li je živa.

“Prijetila sam da ću počiniti samoubistvo prije nego da me protjeraju jer nijesam mogla živjeti bez njega”, kazala je Ana za Telegraf, “ali na kraju su me primorali da odem. Bio je to najbjedniji trenutak mog života.”

Boris je proveo godine u potrazi za svojom izgubljenom ljubavi, ali bezuspješno. Godine su prošle – Boris i Ana su se vjenčali sa drugim ljudima, i dobili djecu. Ali nikada nijesu zaboravili jedno drugo.

Nakon što je Boris postao pisac, posvetio je knjigu svojoj Ani, ženi koju je volio i sa kojom je živio svega tri noći.

Kako je vrijeme prolazilo, Borisova supruga i Anin muž su preminuli. Usamljena udovica Ana je posjetila staru kuću u kojoj su ona i Boris planirali da započnu zajednički život. Igrom sudbine, u grad je tog istog dana stigao još jedan stari stanovnik – 80-godišnjak koji je došao da položi cvijeće na grob svojih roditelja. Kada je ugledao Anu na ulici, znao je da ga je nešto dovuklo u grad.

“Mislila sam da se moje oči igraju sa mnom”, priča Ana, “Ugledala sam poznatog čovjeka kako mi se približava, njegove oči su bile uprte u mene. Srce mi je lupalo, znala sam da je to on.”

I bio je to Boris, čovjek kojeg je izgubila prije 60 godina.

“Potrčao sam ka njoj i rekao: Draga, čekao sam te tako dugo. Moja žena, moj život…”, kazao je.

“Nijesam mogao da je se nagledam. Da, volio sam druge žene dok smo bili rastavljeni, ali ona je prava ljubav mog života.”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com