TENDER: ČIZME crnogorskih SAJ-ovce: Može li neko da izvaga čizmu br. 8?! - Volim Podgoricu

TENDER: ČIZME crnogorskih SAJ-ovce: Može li neko da izvaga čizmu br. 8?!

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je nedavno tender koji bi zamislio svakog potencijalnog ponuđača, a kojim traži najpovoljniju ponudu za sto pari čizama namijenjenih pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). 

Specifikacije koje su navedene u pozivu, visina i gramaža čizme, te debljina kožne membrane, su vše nego detaljne.

Znači, naši SAJ-ovci moraju imati, baš ovakve čizme:

Čizma mroa biti crne boje, gramaže po komadu oko 500 grama, s tim da , kako se navodi u javnom pozivu, veličina čizme broj 8 iznosi 520 grama! Čizme moraju biti napravljene od hidrofobne pune goveđe kože, da je jezik čizme bude izrađen od kože debljine 1,1+2mm, te da na gornjem dijelu bude postavljen sa sunđerom.  

Pored toga, čizme moraju imati ččetiri sloja alaminata koji pruža vodootpornost i prozračnost!

Precizno je navedena i visina pete i bočne strane čizme, koji moraju iznostiti 15 odnosno 18 centimetara. 

Konac koji se koristi za izradu mora biti poliamid, membrane od goreteksa-a, a tabanica aiir-activ, draj soul.

NI tu nije kraj! Gornji sloj čizme, kako se navodi, mora da podrazumijeva kombinaciju hidrofobizirane kože, debljine 1,7 do 1,9 mm i tekstilni materijal koji osigurava visoku prozračnost. 

Đon čizmi mora biti napravljen od kontragrip traila, a u specifikaciji nijesu zaboravljene ni vezice koje treba da budu izrađene od pamučnog jezgra, opletene poliamidom, vodoodbojne.

 Unutrašnji dio čizmi isključivo mora biti napravljen od dvokomponente PTFE membrane dok se unutrašnji dio mora sastojati od kombinacije EVA mid sole i peta stabilizatora.

Obzirom da je poručeno 100 pari čizmi a vriednost tendera 16.800 evra, jedan par bi trebalo da košta nešto manje od 170 evra. 

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com