Povrijeđeni aviomehaničari u incidentu kod tivatskog aerodroma! - Volim Podgoricu

Povrijeđeni aviomehaničari u incidentu kod tivatskog aerodroma!

Dva  člana tehničkog osoblja aviokompanije Air Serbia, lakše su povrijeđena prekjuče u incidentu koji se dogodio u vazduhu u blizini aerodroma Tivat. 

Oni su bili jedini putnici na letu aviona tipa ATR-72 srpske kompanije,  koji je prekjuče iz Beograda išao ka  Tivtu da bi na ovdašnjem aerodromu obavio tehničku proceduru kalibraže kompasa u tom avionu.

Na prilazu aerodromu, avion je zahvatila snažna turbulencija od jake bure, pa je u propinjanju i propadanju vazduhoplova došlo do lakšeg povređivanja dvojice mehaničara koji, po svemu sudeći, u tom momentu nijesu imali vezane sigurnosne pojaseve.

Uprkos jakom vjetru, avion je bez problema  sletio na aerodrom Tivat, čije su službe odmah prihvatile povrijeđene, pružile im prvu pomoć i prebacile na dalji tretman u kotorsku, odnosno bolnicu Risan. 

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, oba mehaničara se osjećaju dobro, a jedan je već otpušten na kućno liječenje.

Aerodromska kontrola letjenja Tivat, obavijestila je na vrijeme kapetana aviona Air Serbia o nepovoljnim meteo uslovima koji su juče vladali u Boki, ali je on, kao vođa vazduhoplova,  donio odluku da, uprkos tome,  sleti u Tivat.

Ovakav incident, prema vazduhoplovnim propisima,  tretira se kao “ozbiljna nezgoda”, pa je u njegovu istragu i rješavanje uključena Komisija za istragu udesa i ozbiljnih nesreća civilnih vazduhoplova Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com