Spahić: Kuća mi je srušena prevarom - Volim Podgoricu

Spahić: Kuća mi je srušena prevarom

Inspektori zaštite prostora danas su skoro do temelja porušili spratni objekat u izgradnji vlasnika Anise Spahić u Bijeloj Gori u Ulcinju.

Razlog je, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno u Upravi za inspekcijske poslove, taj što je Spahićka uzurpirala državno zemljište i uz to počinila krivično djelo povreda pečata nakon rješenja o zabrani gradnje.

Rušenju, zakazanom za 11,00h, prethodila je prava drama jer je Spahićka bager čekala na ploči.

Inspektori su morali da odlože izvršenje a Spahička je pozvana da izjavu da u policiji u 13,00h. Kada je krenula put stanice, bager je opet zagrmio Bijelom Gorom. Žena se vratila neobavljena posla ali i kasno jer je pola kuće već bilo u ruševinama. Tada je nastala nova drama jer je Spahićka pala u nesvijest pa je intervenisla i hitna služba Doma zdravlja.

Ona je “Vijestima” nakon što je sve bilo gotovo, ispričala da joj je kuća srušena prevarom.

“Klasičnom prevarom i to za nju oni svi. Kada im nijesam dozvolila rušenje prvi put pozvali su me u policiju i čekali da izađem iz kuće pa da ponovo dođu,” kazala je.

Negirala je da je počinilo krivično djelo povreda pečata kada joj je zatvoreno gradilište.

“Niti znam kada su stavili pečat ni ko ga je makao niti sam dobila rješenje. Svo to vrijeme bila sam u Srbiji i to je lako utvrditi provjerom na graničnim prealizima. Sve to sam rekla inspektoru ali uzalud,” kazala je.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com