MOSKVA Atlas banci Duška Kneževića ruski sud vratio licencu! - Volim Podgoricu

MOSKVA Atlas banci Duška Kneževića ruski sud vratio licencu!

Rukovodstvo crnogorske Atlas banke dobilo je punu satisfakciju u Moskvi. Poslije povoljne sudske odluke u srijedu su ruski mediji saopštili da je moskovski apelacioni sud poništio odluku Centralne banke RF koja je lane oduzela licencu Atlas banci.

Veliki publicitet u moskovskim listovima i sajtovima za rukovodstvo Atlas banke je melem za dušu jer svi ruski mediji koji su pisali o tome ističu da je sud ocijenio da je odluka Centralne banke RF da oduzme licencu crnogorskoj banci bila prestroga.

Kao što su “Novosti” već pisale, Asocijacija bankara Rusije stala je na stranu Atlas banke smatrajući da je kazna Centralne banke bila neopravdano prestroga.
 
Koliko je taj stav esnafa mogao da utiče na odluku suda teško je reći ali je zapamćena njihova ocjena da takve greške prave mnoge banke u svakodnevnom radu.

Najugledniji moskovski dnevnik za poslovne ljude “Vedomosti” objavio je u srijedu dugačak tekst u kojem oduzimanje licence Atlas banci ocjenjuje kao nezakonit čin.

List ističe da je ovo jedinstven slučaj u nekoliko poslednjih godina da je banka koja radi u Rusiji uspjela da ospori odluku Centralne banke o oduzimanju licence. “Vedomosti” podsjećaju da je licenca banci oduzeta petog maja zbog toga što su njeni klijenti prebacivali veće sume novca u inostranstvo.

“Vedomosti” citiraju predsednika “Atlas grupe” Duška Kneževića koji je izjavio da je na sudu dokazano da je odluka Centralne banke bila prestroga i da za propuste u radu banke nije trebala da joj se oduzima licenca.

“Vedomosti” zaključuju da će odluku o budućnosti Atlas banke donijeti rukovodstvo “Atlas grupe” kad dobije pismeno odluku suda.

Moskovski dnevnik “Komersant” ističe da je Atlas banka na sudu uspjela da ospori odluku Centralne banke što je njen prvi poraz u poslednjih nekoliko godina. Odluka je iznenađujuća tim više što su u Centralnoj banci tvrdili da imaju čvrste kao armirani beton argumente za oduzimanje licence Atlas banci.

Rukovodstvo ove banke nije ni sporilo da je bilo propusta u radu ali se žalilo sudu na odluku Centralne banke smatrajući da je ona bila neopravdano prestroga sa čime se sud i složio. “Komersant” piše da u Centralnoj banci nisu htjeli da komentarišu odluku suda sve dok ne dobiju pismenu presudu.

 Šire posao

Centralna banka RF će se sigurno žaliti na odluku suda ali za Atlas banku to više nije ni važno jer njeni vlasnici razmišljaju o prodaji banke, mada “Atlas grupa” ne namjerava da odlazi sa postsovjetskog prostranstva već planira da upravo na tom perspektivnom tržištu širi svoj biznisa.

Upravo zbog budućih poslova “Atlas grupa” namjerava da u njih uključuje i druge partnere sa prostora bivše Jugoslavije ali i šire.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com