Novac teroristima i preko Crne Gore? - Volim Podgoricu

Novac teroristima i preko Crne Gore?

Američko ministarstvo pravde okrivilo je mrežu od šest američkih državljana i imigranata porijeklom iz Bosne za pružanje materijalne podrške terorističkim organizacijama Islamska država (ISIL) i sirijskom ogranku Al Kaide, Frontu Al Nusra. 

Oni su takođe finansirali porodice terorista iz Bosne i Crne Gore, javlja Jewish voice pozivajući se na informacije Clarion projecta, vodeće nezavisne organizacije koja se bavi temama islamističkog ekstremizma, šarijatskim zakonom i ljudskim pravima.

Uhapšeni su Ramiz Zijad Hodžić (40), njegova supruga Sedina Unkić-Hodžić (35) i Armina Harčevića (37), američki državljani.

Ostali optuženi su Nihad Rosić (26), Mediha Salkičević (34) i Jasminka Ramić (42), koji u SAD borave kao stranci.

Petoro od šestoro osumnjičenih je uhapšeno, dok je jedan od njih van teritorije SAD.

Prema dokumentu Ministarstva, ova mreža – koju čini šest Bošnjaka u Americi – sponzorisala je Abdulaha Rama Pazara, naturalizovanog državljana iz Bosne koji je napustio SAD krajem maja 2014. da bi učestvovao u ratu u Siriji. Pazara je ubijen u Siriji prošle godine.

Šestoro pomenutih se tereti da su prikupljali novac i slali zalihe Pazari da bi, na strani ISIL-a i Al Nusre, učestvovao u ratu u Siriji. Oni su koristili partnere u Turskoj i Saudijskoj Arabiji kako bi prebacili zalihe Pazari, a takođe su donirali novac teroristima u Bosni i Crnoj Gori kako bi finansijski pomogli porodicama terorista.

Među stvarima koje su šestoro okrivljenih slali ili pokušali da pošalju Pazari su američke vojne uniforme, maskirna odjeća, oprema za vatreno oružje i novac.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com