Novak Đoković ušao u udžbenike - Volim Podgoricu

Novak Đoković ušao u udžbenike

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, našao se u udžbeniku “Socijalna psihologija” koji koriste studenti na američkim univerzitetima…

U novom izdanju “Socijalne psihologije”, koje su kao autori potpisali Eliot R. Smit, Dijana M. Meki i Heter M. Klejpul pominje se najbolji teniser svijeta. On se našao na stranama 67 i 68. Đoković je pometnu u kontekstu izražavanja emocija.

U dijelu udžbenika, koji nosi naslov “Sagledavanje emocija pojedinaca”, autori pominju Đokovića kao primjer nekoga ko slobodno i često izražava emocije na terenu.

Na jednoj strani vidi se samo Novakovo lice koje je u grču, ali se na osnovu njega ne može naslutiti da li je radostan, ljut ili bijesan. “Prije nego što kažete bilo šta o njegovom stanju, okrenite sledeću stranicu”, navodi se u tekstu.

“Čak i naše razumijevanje emocija povezano je sa socijalnim kontekstom. U njegovom pogledu nema ni ljutnje ni bola, već radosti i sreće, pošto sada kad znate da je Đoković reagovao ovako nakon osvajanja seta u četvrtfinalu Australijan opena”, zaključuju autori.

Đoković je početkom februara po peti put u karijeri osvojio Australijan open.

(Lisa)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com