Produžen pritvor Šaranoviću i Koljenšiću - Volim Podgoricu

Produžen pritvor Šaranoviću i Koljenšiću

Apelacioni sud  ocijenio je da je zakonita odluka Višeg suda  kojom je  produžen pritvor Slobodanu Šaranoviću i  Ratku Koljenšiću zbog sumnje da su učestvovali u organizaciji ubistva Nikole Bojovića.

“Nesumnjiva činjenica je, da se radi o osnovanoj sumnji da su okrivljeni Šaranović podstrekavanjem, a okrivljeni Koljenšić pomaganjem, izvršili krivično djelo teško ubistvo.  Osnovano su sumnjivi da su  preduzeli više isplaniranih radnji, da je okrivljeni Šaranović organizovao kriminalno udruženje, te da su iskazali posebnu upornost i odlučnost”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

U optužnici protiv Šaranovića i Ratka Koljenšića, između ostalog piše da je Danilovgrađanin, sa Beograđaninom Milošem Delibašićem, organizovao kriminalnu grupu radi vršenja više teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore i Srbije.

Navodi se da je Šaranović vjerovao da je navodni šef takozvanog zemunskog klana Luka Bojović, kriv za smrt njegovog brata Branislava 2009. godine i da je zato htio da se osveti. Piše da je postigao dogovor sa Delibašićem i Sašom Cvetanovićem da za novac ubiju Lukinog brata Nikolu, što su učinili 29. aprila 2013. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com