Investitori će za pare dobijati i crnogorsko državljanstvo - Volim Podgoricu

Investitori će za pare dobijati i crnogorsko državljanstvo

 

Crna Gora razmatra mogućnost uvođenja ekonomskog državljanstva, saznaju Vikend novine, a ova povoljnost bila bi namijenjena investitorima.

Izvor iz Vlade kazao je da je odbijena mogućnost uvođenja takozvanih “zlatnih viza”, programa koji bi omogućavao da kupovinom jedne ili više nekretnina u vrijednosti iznad tačno utvrđene granice strani državljanin dobija boravišnu dozvolu u Crnoj Gori, čime stiče i pravo da kao nastanjeni u njoj putuje širom Schengen zone bez vize.

Ponuda crnogorskog tržišta nekretnina u medijskim člancima namijenjenim istočnoj Evrope, brošurama i reklamnom materijalu prošle godine promovisana je uz najavu da bi Crna Gora ubrzo mogla uvesti “zlatne vize” stranim državljanima, koji u ovaj sektor ulože veći iznos novca.

Programi olakšica za prijem u državljanstvo stranih investitora, poput programa ekonomskog državljanstva i boravišnih dozvola postoje u mnogim državama, poput Sjedinjenih Američkih Država, Španije i Velike Britanije.

U tim zemljama ne postoje ograničenja na mogućnost dodjeljivanja drugog državljanstva, ukoliko se u tome prepozna značajan državni interes i doprinos sveukupnom razvoju društva.

1 komentar

  1. An interesting discussion will probably be worth comment. There’s no doubt that that you need to write on this topic, it might not often be a taboo subject but typically everyone is inadequate to communicate on such topics. To another location. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com