Montenegreerlajnz dogovora saradnju sa Etihadom - Volim Podgoricu

Montenegreerlajnz dogovora saradnju sa Etihadom

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines pregovara sa kompanijom Etihad Airways iz Abu Dabija o zaključivanju poslovnog aranžmama u kojem bi dijelili letove, odnosno stavili svoje kodove na letove na koje se odnosi sporazum.

Takozvani codesharing ugovor podrazumijeva da aviokompanije, potpisnice sporazuma, prodaju karte na tim letovima i dolučuju čiji će avioni održavati liniju, piše Pobjeda. 

Prema informacijama lista, izaslanik Etihad Airwaysa u pregovorima sa MA je bivši srpski ministar finansija, Mlađan Dinkić.

On, međutim, nije želio da komentariš svoj angažman, jer izjave za medije ne daje otkako se povukao iz politike.

Etihad je u avgustu 2013. godine ušao u strateško partnerstvo sa Jat-om, preuzimajući 49 odsto kapitala te kompanije, dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija. 

Zajednička kompanija je, u oktobru 2013. godine, preimenovana u Air Serbia, dok je Jat Airways ugašen sa 73 miliona eura duga.

MA takve ugovore ima sa dvije aviokompanije. Nacionalni avioprevoznik je prošle godine zaključio ugovor sa Air Franceom, za letove od Podgorice do Pariza, a zatim i sa Air Serbiom za letove od Tivta do Beograda. 

Karte za te letove prodaju sve kompanije koje imaju ugovor, a putnicima je prednost, osim razvijene mreže letova, i to što mogu da kupe karte kod kompanije čije su cijene niže.

2 komentara

  1. Appreciate your making to discuss now this, I believe highly to fix it also enjoy looking over more to do with doing this concept. In the case future, like you attain specialist knowledge, wouldn’t you insights bringing up-to-date your own journal with the extra information? This is very a good choice for me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com