Otac ih je 14 godina držao zaključane u stanu: Mislili su da je Betmen stvaran. - Volim Podgoricu

Otac ih je 14 godina držao zaključane u stanu: Mislili su da je Betmen stvaran.

Sedmero braće Angulo, šest mladića i jedna djevojka, živjeli su s roditeljima u socijalnom stanu na Manhattanu u New Yorku, ali u 14 godina niti jednom nisu izašli na ulice grada. 

Bhagavan (23), Govinda i Narayana (22), Mukunda (20), Krisna (18), Jagadesh (17) i njihova sestra Visnu te majka Susanne bili su zaključani u stanu. Samo je ‘pater familias’, otac Oskar, imao ključ. Alkoholičar iz Perua, gdje ga je njihova majka Susanne upoznala i dovela u SAD, teški je paranoik koji je vjerovao da će New York ‘kontaminirati’ njegovu djecu. 

Ona nisu išla u školu; poduku su dobivali od majke, ali najviše su o spoljnom svijetu ‘učili’ iz filmova. Tako da je, naravno, njihova slika svijeta bila potpuno ‘hollywoodska’. Pogledali su više od 5000 filmova, a svoju su stvarnost kreirali prema omiljenim likovima poput Batmana čiji su kostim napravili od omota žitarica i prostirki za yogu. 

I tko zna koliko bi dugo njihova priča ostala unutar četiri zida da jedan od braće nije uspio pobjeći nakon čega su se i ostali ohrabrili. U jednom takvom izlasku na Petoj aveniji primijetila ih je režiserka Crystal Moselle. 

‘Svi su imali sunčane naočale i izgledali kao da su iz Reservoir Dogsa. Kao nekakvo pleme, samo ne tamo negdje s ruba svijeta već s ulica Manhattna’, ispričala je rediteljica čiji je dokumentarni film o obitelji Angulo, The Wolfpack, osvojio glavnu nagradu na Sundance film festivalu prošlog mjeseca, piše Daily Mail

Naime, nakon što je nabasala na ezoteričnu braću, polako je uspjela pridobiti njihovo povjerenje i ući u dom Angulovih.

‘Iznenađujuće su bistri. Ne znaju nikoga izvan njihove obitelji. Svoju maštu o izvanjskom svijetu hranili su filmovina Tarantina, Scorcesea i Christophera Nolana. Braća su najnježnija, najznatiželjnija i najpronicavija bića koja sam ikad upoznala, što znači da je bar nešto u toj obitelji dobro napravljeno’, kazala je redateljica. 

Nakon otkrića slučaja, djeca su ipak dobila psihijatrijski tretman i teško se nose s onim što im je otac napravio. I dalje sva šestorica braće žive u zajedničkom stanu, jedino je sestra, koja je i najstarija, odselila. 
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com