KAFANA KOD BORA: Otklopi! Uđi, popi, plati pa opet svrati! - Volim Podgoricu

KAFANA KOD BORA: Otklopi! Uđi, popi, plati pa opet svrati!

Kafana “Jedva” pored regionalnog puta Pavino Polje – Kovren pažnju javnosti prije nekoliko godina skrenula je svojim neobičnim nazivom, a ovih dana i neobičnom vrstom usluga. Vlasnik je ostavio gostima, ključ u bravi prazne kafane i poruku “Otklopi! Uđi, popi, plati pa opet svrati”!

Kafana “Jedva” pored regionalnog puta Pavino Polje – Kovren pažnju javnosti prije nekoliko godina skrenula je svojim neobičnim nazivom, a ovih dana i neobičnom vrstom usluga. 

Ovih dana putnike namjernike, kao i svakodnevne goste, na zaključanim vratima sa ključevima u bravi, sačekao natpis “Otklopi! Uđi, popi, plati, pa opet svrati”.

Mnogi pravoslavni vjernici koji su juče, na Vaskršnje zadušnice, posjetili grobove preminulih srodnika na okolnim grobljima, svratili su u kafanu, poslužili se i sve uredno platili.

Nakon obavljenog obreda stigao je i vlasnik kafane, Boro Jelić, koji kaže da je to neobično samo za one koji ne znaju način poslovanja tog ugostiteljskog objekta.

“Često sam zbog dodatnih obaveza odsutan, tada služenje prepuštam gostima koji sve što uzmu plate, čak i onda kada se popije po koja više”, saopštava Jelić, dok poslužuje piće na svoj račun za, kako kaže, dušu pokojnih.

(Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore)

 

2 komentara

  1. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com