Počela saslušanja svjedoka za ubistvo Dragana Bećirovića - Volim Podgoricu

Počela saslušanja svjedoka za ubistvo Dragana Bećirovića

ri svjedoka iz Budve saslušana su danas u zgradi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici u okviru istrage ubistva biznismena Dragana Bećirovića.

Svjedoke je saslušavala tužiteljka Suzana Milić na okolnosti iz noći između 9. i 10. aprila 2011. godine kada je biznismen ubijen ispred zgrade u kojoj je živio u Budvi.

Saslušanju svjedoka prisustvovao je i advokat Branislav Lutovac, koji je branilac osumnjičenog za ubistvo Danilovgrađanina Marka Šaranovića, koji se od 22. januara nalazi u pritvoru Spuža.

“Mogu da potvrdim samo da su saslušana tri svjedoka iz Budve. Zbog početaka istrage ne mogu više da pričam o predmetu”, kazao je “Vijestima” Lutovac.

On je je potvrdio da je od tužiteljke dobio spise predmeta, ali tek nakon naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Na saslušanju su bili i advokat Marko Radović, koji zastupa drugoosumnjičenog Milana Bulatovića iz Danilovgrada, koji se u ovoj fazi postupka brani sa slobode. Ispred porodice Bećirović bio je i advokat iz beograda Rajko Danilović.

Marko Šaranović sumnjiči se da je ubio Bećirovića, dok se Bulatoviću stavlja na teret krivično djelo “tjelesna povreda putem pomaganja u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca”…

Sumnja se da je Šaranavoć ubio Bećirovića tako što ga je zajedno sa za sada nepoznatom osobom u naselju Golubovina sačekao ispred zgrade u kojoj je  stanovao, a gdje je bio angažovan da pretuče biznismena.

“Kada je Bećirović naišao Šaranović i za sada nepoznata osoba su ga napali. Tokom napada Šaranović je kako se sumnja, izvukao pištolj kalibra 7,62 mm i u pravcu Bećirovića ispalio tri hica”, pojašnjeno je nakon hapšenja u UP.

Ubrzo nakon ranjavanja Bećirović je preminuo, jer je metak oštetio važnu arteriju na butini tako da je iskrvario do smrti na putu do kotorske bolnice.

Policija sumnja se da je Milan Bulatović počinio krivična djela za koje se sumnjiči tako što je, od početka 2011. godine pa do izvršenja teškog ubistva, pokušao da pomogne osumnjičenom Šaranoviću, da se raspitivao i tražio osobe određenih fizičkih karakteristika koje bi zajedno sa Šaranovićem prebili biznismena.

Tužilaštvo i UP još ne otkrivaju koje dokaze imaju u ovoj fazi istrage, ali ni to da li možda imaju zaštićenog svjedoka u predmetu za ubistvo Dragana Bećirovića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com