Zatvorenici u Spužu imaju tri “apartmana” za bračni život - Volim Podgoricu

Zatvorenici u Spužu imaju tri “apartmana” za bračni život

Zatvorenici u spuškom zatvoru tokom prošle godine imali su 567 bračnih posjeta, u jednom od ukupno tri “apartamana” za ove namjene. 

Osuđenici koji su u bračnoj zajednici imaju pravo na jednu bračnu posjetu tokom mjeseca, u trajanju od četiri sata, bez obzira na to u kojoj se kvalifikacionoj grupi nalaze. Inače, bračne posjete se obavljaju u posebnoj, za te svrhe namijenjenoj prostoriji, radnim danima u vremenu od osam do 16 časova. 

Skromnu prostoriju čine soba sa bračnim krevetom, manji stočić sa dvije stolice i kupatilo sa tušem, kao u nekom osrednjem hotelu. U zatvoru u Spužu postoje tri prostorije za ove namjene, od kojih je u prošloj godini u potpunosti renovirana jedna, a u toku je renoviranje još jedne.

“Renoviranje prostorija vrše službenici KPD-instruktori zajedno sa osuđenim licima kvalifikovanim za te poslove. Renoviranje se vrši od sredstava iz tekućeg održavanj a, čij a vrijednost iznosi do 3.000 eura za jednu prostoriju”, saopšteno je Dnevnim novinama iz ZIKS-a. 

Za razliku od zatvorenika u Spužu, njihove kolege u zatvoru u Bijelom Polju nemaju te mogućnosti, jer još uvijek ne postoji postorija za bračne posjete, ali je u planu da se u ovoj godini od postojećih prostorija jedna soba adaptira i prilagodi toj namjeni.

1 komentar

  1. I needed to put you that very little remark in order to give thanks yet again for the spectacular solutions you’ve discussed above. It was unbelievably open-handed with people like you to present freely all that a lot of folks would’ve offered for an ebook to help make some cash for their own end, particularly since you might well have done it if you ever desired. The tips in addition worked to be the great way to fully grasp that other people online have a similar dreams really like my personal own to know the truth many more with reference to this problem. I’m certain there are numerous more enjoyable occasions ahead for individuals that browse through your site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com