Zavjesa u Biver Kriku: Naše nade nisu iznenadile - Volim Podgoricu

Zavjesa u Biver Kriku: Naše nade nisu iznenadile

Takmičenjem u muškom slalomu, sinoć je spuštena zavjesa na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, koje se održavalo u američkom skijalištu Biver Krik.

Skijaška reprezentacija Austrije bila je najuspješnija proteklih 15 dana u američkoj saveznoj državi Kolorado.

Austrijanci su osvojili pet zlatnih medalja, tri srebrene i jednu bronzanu, ukupno devet, što im je bilo dovoljno za prvo mjesto. Ostaje im jedino da žale što Marsel Hiršer sinoć u slalomu nije osvojio jedno od odličja. Iako je bio favoriti broj 1 i prvoplasirani nakon prve trke, Hiršer je ostao bez plasman pošto je odustao.

Druga najuspješnija nacija je domaćin SAD sa pet medalja. Amerikanci su osvojili po dvije zlatne i bronzane, kao i jednu srebrnu medalju, dok je treća Slovenija zahvaljujući sjajnoj Tini Maze (dva zlata i srebro).

Kosićevo 45. mjesto u slalomu najbolji je rezultat naših predstavnmika. Tarik Hadžić je u veleslalomu bio 64., a Ivana Bulatović 69. u slalomu, u konkurenciji 116 smučarki.

Očekivani rezultati s obzirom na sve okolnosti. Naši tek svake dvije godine imaju priliku da nastupe na velikoj sceni, všse nego skroman budžet ne dopušta im bolje uslove za treninge, takmičenja i tehničku podršku. Ivana je skijala povrijeđena, a Bojan se vratio na stazu nakon četvorogodišnje pauze.

Interesantno je da je Hrvatska prvi put ostala bez medalje još od 2009. godine, a skijaši iz 10 zemalja bili su na pobjedničkim postoljima.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com