Zvezda zadržala Budućnost na drugom mjestu - Volim Podgoricu

Zvezda zadržala Budućnost na drugom mjestu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Cedevitu u Pioniru sa 78:63, u posljednjem meču i derbiju 22. kola ABA lige.

Crveno-bijeli su pred više od pet hiljada gledalaca prekinuli niz od tri poraza i dodatno zakomplikovali borbu za plej-of.

Ekipa Dejana Radonjića je sigurna na prvom mjestu regionalnog takmičenja sa skorom 21-1, ali Cedevita je sada ispred Partizana na trećem mjestu samo zbog boljeg međusobnog skora, pošto obje ekipe imaju skor 15-7.

Ostaje da se vidi kako će ekipe biti raspoređene pred start doigravanja, pošto ni druga pozicija koju drži Budućnost (16-6) nije sigurna. Budućnost u narednom kolu gostuje Solnokiju, pa dočekuje Krku, dok će u pretposljednjem kolu gostovati Cedeviti, od koje je izgubila u Morači, a u posljednjem kolu dočekuje Partizan.

Zvezda je veoma loše počela duel sa Cedevitom, alično kao i u Atini u petak. Imala je već u prvoj dionici dvocifreni zaostatak, ali se brzo vratila i u drugoj četvrtini je došla do dvocifrenog plusa.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka i dvije tehničke greške (Marjanović i Radonjić) Cedevita je došla do novog preokreta, ali u poslednjoj četvrtini Zvezdina granitna odbrana (19:7) odradila je posao.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com