INAĆENJE: Krivična jer je neko izdao “usmeno” naređenje da Džomić ne može u Crnu Goru - Volim Podgoricu

INAĆENJE: Krivična jer je neko izdao “usmeno” naređenje da Džomić ne može u Crnu Goru

Protojerej Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić pokušao ja da se vrati u Crnu Goru, ali mu je policijski službenik kazao da mu nije dozvoljen uzlazak u državu. Njegov advokat, Zoran Piperović, najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova koji nijesu dozvolili Džomiću da uđe u Crnu Goru.

Piperović je objasnio da će prijavu podnijeti zbog zloupotrebe službenog položaja i nepoštovanja odluke Upravnog suda, koji je ranije usvojio Džomićev zahtjev i donio privremenu mjeru kojom mu je odobren boravak u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora.

“Sjutra ću podnijeti krivičnu prijavu protiv više N.N. lica u MUP-u za krivično djelo zloupotreba službenog položaja i neizvršenje sudske odluke iz člana 395. stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, rekao je Piperović agenciji Mina.

On je objasnio da će prijavu podnijeti zato što su službenici na graničnom prelazu Vraćenovići “spriječili ulazak Džomića u Crnu Goru, na osnovu usmene naredbe”.

Krivično djelo je počinjeno, kako je naveo, tako što je jedan od činovnika granične plicije, nakon što mu je Džomić pokazao odluku suda da može da uđe na teritoriju Crne Gore do konačne odluke, rekao da sačeka pola sata u autu.

Nakon toga se, kako je objasnio Piperović, službenik policije vratio i kazao Džomiću da ne može da uđe u Crnu Goru: “Imam usmenu naredbu da vam ulazak zabranimo”.

Službenik je, kako je kazao, tražio odluku suda da je kopira.

“Osobe koje su to naredile, a na Tužilaštvu je da utvrdi ko je tom licu kazao telefonom da ne može ući u Crnu Goru, učinile su krivična djela zbog kojih treba da idu u zatvor”, poručio je Piperović, dodajući da su usmene naredbe nakon sudskih odluka “divljaštvo”, a ne pravna država.

Podsjećamo, Džomić je ranije napustio Crnu Goru zbog odluke MUP-a da mu ne produži dozvolu za privremeni boravak iz razloga nacionalne bezbjednosti, nakon čega je Ustavni sud Džomiću dozvolio povratak u državu do okončanja upravnog spora.

Džomić je Danu kazao da je pokušao da uđe u Crnu Goru shodno odluci Upravnog suda. 

„Na graničnom prelazu sam policijskom službeniku, kao i hiljadu puta do sada, dao ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i sudsku odluku“, rekao je Džomić.

On je dodao da mu je službenik nakon toga rekao da ne može ući u državu, „bez obzira na odluku suda“.

„Rekao mi je da nema akt, ali da ima usmeno naređenje nadređenih da mi ne dozvoli ulazak“, rekao je Džomić.

(rtcg)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com