EKSPRES pita od jabuka, da prste poližeš - Volim Podgoricu

EKSPRES pita od jabuka, da prste poližeš

Ova pita je stvarno ekspresna – dok se rerna ugrije, spremna je za pečenje! Možda vam se njen izgled u prvi mah neće učiniti reprezentativnim, ali će savršen ukus nadoknaditi sve!

Sastojci:

300 g šećera

2 jajeta

50 g maslaca

1 limun

1 dl mlijeka

kesica vanilin šećera

300 g oštrog brašna

kesica praška za pecivo

3 jabuke

Priprema: Dobro umutite šećer i jaja (da pobijele). Dodajte na listiće sjeckan maslac i nastavite s mućenjem. Potom dodajte iscijeđen sok limuna i mlijeko, i – nastavite s mućenjem.

Kad masa postane glatka, dodajte brašno s praškom za pecivo kašiku po kašiku, sve vrijeme mješajući.

Pleh podmažite i pobrašnite. Ulijte oko 2/3 trećine tijesta (mada djeluje tečno). Preko tijesta stavite narendane jabuke tako da sve bude pokriveno.

Jabuke pospite s malo cimeta, pa prelijte ostatkom tijesta. Poravnajte. Posudu s pitom pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Gotovo je kad porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se hladi. Po želji, pospite šećerom u prahu.

Vrijeme pripreme: 50-55 minuta

(lisa)

2 komentara

  1. Superb page and additionally simple to make sure you figure out justification. Exactly how can Document keep performing obtaining concur to make sure you publish element for the document into my approaching e-newsletter? Getting correct credit scores in your direction all the journalist and additionally backlink to website won’t deemed a dilemma.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com