Ministarstvo zdravlja pod lupom Tužilaštva - Volim Podgoricu

Ministarstvo zdravlja pod lupom Tužilaštva

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je kazao da Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja nije postupalo po predlogu Komisije koja je provjerila kvalitet stručnog rada u Opštoj bolnici u Bijelom Polju 2008., te da je potrebno provjeriti da li je time učinjeno krivično djelo.

Stanković je dostavio je rukovodiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici kopiju izvještaja koji je sačinila Komisija, inače formirana rješenjem Ministarstva zdravlja.

Komisija je od 13. do 15. avgusta 2008. obavila eksternu provjeru kvaliteta stručnog rada u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i u vezi sa tim donijela predlog mjera,saopšteno je iz tužilaštva.

“Ministarstvo uopšte nije postupalo po predlogu Komisije, zbog čega je potrebno provjeriti da li je time učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, a sve to imajući u vidu poznate događaje u Opštoj bolnici u Bijelom Polju”, saopštio je Stanković.

Vrhovni državni tužilac naložio je rukovodiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da ga odmah obavijesti o preduzetim radnjama. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com