Ko je Milan Vujotić, vlasnik “audija” koji je dignut u vazduh u Bloku V? - Volim Podgoricu

Ko je Milan Vujotić, vlasnik “audija” koji je dignut u vazduh u Bloku V?

Poslije stravične eksplozije koje je potresla podgoričko naselje Bolok V, a samo pukom srećom niko nije povrieđen, svi se pitaju, ko je Milan Vujotić (32) pod čiji je automobil “audi” A8 podmetnuta bomba usred bijela dana. 

Eksplozija se dogodila juče oko 11,30 u gusto naseljenom kvartu, u bilizini vrtića i osnovne škole, između zgrada i čak pet kafića. kako je dan bio sunčan i topal, puno ljudi je bilo na ulici, ali srećom, eksplozija je prošla bez ljduskih žtrtava. kako su nam rekli stručnjaci, sreća u nesreći je bila i što je A8 pod koji je podmetnuta bimba bio – blindiran. 

Ime Milana Vujotića nije pominjano u medijima, ali se ovim momkom  policija bavila tokom 2011. u dokumentu “OCTA – Procjena opasnosti od organizovanog kriminala”. On je u “bijeloj knjizi” pominjan kao istureni član “škaljarskog klana”, kojim rukovodi Kotoranin Jovica Vukotić.

On se pominje kao neko ko se bavi sumnjivim poslovima i ima dobre veze s kriminalnim klanovima.

Protiv Vujotića zvanično nikada nije podnijeta krivična prijava za kriminalno djelovanje, a postoji samo zvanična prijava za porodično nasilje zbog sukoba s bivšom suprugom. 

Vujotić ima kuću na Zlatici, a vlasnik je, navodno, i dva stana u Zagoriču. Donedavno je vozio “porše kajen”, a “audi” koji je doletio u vazduh kupio je, navodno, proje par mejseci. 

Prema informacijama iz policije,  proteklih mjeseci mu je bila ugrožena bezbjednost, zbog čega je kupovinom blindiranog automobila htio da se zaštiti.

Inače, dan pošto je u Ulici Kosovskih junaka dignut u vazduh blindirani “audi A8” niko od privođenih sumnjivih lica nije zadržan u zatvoru. Privođeno je na desetine osoba ali nije bilo osnova da se neko od njih zadrži u zatvoru. 

U eksploziji su potpuno uništena još dva automobila. 

Prema pretpostavkama, eksploziv je bio postavljen na patosu pored rezervoara zadnjeg dijela blindiranog “audija”.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je neko negdje drugdje postavio eksploziv ispod automobila, a onda preko satnog ili drugog mehanizma na daljinu aktivirao bombu. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com