Nova tuča turskih parlamentaraca - Volim Podgoricu

Nova tuča turskih parlamentaraca

U turskom Parlamentu je u četvrtak ponovo došlo do tuče pristalica i protivnika kontroverznog prijedloga zakona o sigurnosti, kojim bi se pojačala ovlaštenja policije prilikom pretresa i hapšenja, javila je privatna novinska agencija Dogan.

U očekivanje debate o tom zakonu došlo je do razmjene udaraca poslanika vladajuće stranke i opozicije, pri čemu je jedan opozicioni poslanik pao niz stepenice, prenosi AFP.

Ove scene nalikovale su onima iz noći od utorka na srijedu, kada je pet poslanika povrijeđeno u sukobima oko istog zakona, od kojih su dvojica zadobila povrede glave.

Prije najnovije tuče u Parlamentu predstavnici opozicije su iznosili zahtjeve koji nisu imali veze s dnevnim redom čitava tri sata, nastojeći odložiti početak debate, objavio je list Hurriyet na svojoj internetskoj stranici.

Turska opozicija strahuje da bi pomenuti zakon, koji je predložila Vlada vladajuće Partija pravde i razvoja, mogao dovesti do stvaranja policijske države pod rukovodstvom predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com