Presuda za ubistvo inspektora Šćekića u petak - Volim Podgoricu

Presuda za ubistvo inspektora Šćekića u petak

Pred Apelcionim sudom završeno je suđenje za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, a presuda će biti saopštena u petak. U završnim riječima tužilaštvo i sestra ubijenog Šćekića ponovili da je krivica optuženih dokazana, pa očekuju da Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović budu osuđeni na po 30 godina zatvora. Branioci optuženih tvrde da je dokazana nevinost njihovih branjenika, pa očekuju oslobađajuće presude.

U završnoj riječi tužiteljka Miljana Radović ocijenila je da suštinski nema novih detalja koji bi mogli da obore raniju presudu kojom su Boreta, Bigović, Šćekić i Vujadinović osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo inspektora Šćekića. Radović tvrdi da su otklonjene povrede postupka na koje je ukazao Vrhovni sud, kao i da izdvajanje dijela iskaza zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića iz spisa predmeta ne dovodi u pitanje utemeljenje optužbe.

Kao motiv ubistva koje se dogodilo u avgustu 2005. godine navodi se istraga koju je vodio inspektor Šćekić o bombaškim napadima na gradilište hotela Splendid, za što se sudi i Alanu Kožaru.

Sestra ubijenog inspektora Slavica Šćekić je kazala da će optuženi za nju ostati krivi bez obzira na presudu, kao i da se zločin dogodio po nalogu moćnika.
-Krivica okrivljenih je dokazana.

Dokazano je da je Boreta rekao Vlaoviću da su Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović neposredni izvršioci, a Boreta i Ljubo Bigović organizatori ubistva. Od Apelacionog suda tražim da okrivljenima izrekne maksimalne kazne od po 30 godina, kazala je Šćekić.   

Branioci optuženih su negirali krivicu svojih branjenika, a posebno su ukazali na neodrživost svjedočenja Zorana Vlaovića. 

Advokat Dragoslav Ognjanović očekuje oslobađajuću presudu.
-Od početka tvrdimo da ne postoji apsolutno nijedan dokaz da su ovi ljudi izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret. Štaviše, tvrdimo da postoje dokazi da ih nijesu izvršili, rekao je Ognjanović.  

Advokat Branislav Tapušković je u završnoj riječi kazao da se tužilaštvo, konkretno Stojanka Radović, poigralo sa pravdom, u vezi sa svjedočenjem Vlaovića, kao i da nema dokaza da njegov branjenik Milan Šćekić Čila ima bilo kakve veze sa ubistvom.

 Predsjednik vijeća Apelacionog suda Dragiša Rakočević najavio je da će presudu objaviti u petak.

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com