Papa: Promjena pola strašna kao nuklearno naoružanje - Volim Podgoricu

Papa: Promjena pola strašna kao nuklearno naoružanje

Papa je uporedio posledice promene pola sa posledicama nuklearnog naoružanja. Po njemu, promena pola nije ništa urođeno, već je ta potreba kreirana od strane društva u kome živimo.

Ova izjava se pojavila u javnosti samo mjesec dana nakon što je papa zagrljaja sa transrodnom osobom koja ga je pitala „da li za njega ima mjesta u božjoj kući“. 

Papa je još izjavio: 

„Nuklearno naoružanje ima tu mogućnost da u samo par trenutaka uništi ogroman broj ljudi. Kada god pomislim na to, padne mi na pamet manipulacija polovima, genima, životima i razne transrodne teorije koje ne prepoznaju redosljed stvaranja. Čovjek koji želi da promijeni pol, na putu je da načini grijeh protiv boga. Čovjek i žena su vrhunac božje kreacije i to nikada ne smijemo smetnuti s uma“. 

Ove papine kontroverzne izjave našle su se u knjizi „Pope Francis: This Ecomony Kills“ koja je objavljena u januaru. Papa je intervju sa Italijanskim novinarom za ovu knjigu obavio još u oktobru prošle godine, a prevod na engleski se pojavio tek nedavno i momentalno je digao veliku prašinu.

(b92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com