PUŠAČI PAŽNJA! Ovo je hrana koja čisti pluća! - Volim Podgoricu

PUŠAČI PAŽNJA! Ovo je hrana koja čisti pluća!

Ukoliko već ne možete da se odreknete cigareta, iako znate za sve rizike, barem smanjite šansu od obolijevanja od raka. Srećom, postoje brojni načini kako pluća možete da očistite od katrana i smanjite rizik od pojave infekcija.

Iako ne postoji magično sredstvo koje će “oribati” disajne organe od nikotina, katrana i ostalih štetnih sastojaka popušenih cigareta određene namirnice mogu da vam pomognu da malo pročistite pluća.

Evo kako da se makar malo oslobodite nakupljenih toksina i smanjite šansu da  obolite od kancera, ali i da budete manje podložni sezonskim infekcijama kao što su prehlada i grip.

Kukuruz šećerac

Kukuruz šećerac je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se vjeruje da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećeraca na policama u prodavnicama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.

Selen

Selen je jako moćan antioksidans, a brazilski oraščići su najbolji izvor selena u hrani, a dobro je jesti i u žitarice.

Crni i bijeli luk

Luk je takođe dobar čistač pluća. I bijeli i crveni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno djelovanje. Luk pomaže u spriječavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcije i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprječava rast novih ćelija.

Đumbir

Đumbir kao prirodni lijek i namirnica koja će vam pomoći u odbrani od zloćudnih oboljenja. Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korijena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

Pomorandže

Narandže takođe sadrže i kriptoksantin koji preventivno djeluje protiv raka pluća.

Kopriva

Kopriva je biljka prepuna gvožđa, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Borove iglice

Čaj od borovih iglica se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com