SRPSKA DJEVOJČICA NESTALA U AUSTRIJI: Silvija (15) krenula kod oca i od tada joj se gubi trag! - Volim Podgoricu

SRPSKA DJEVOJČICA NESTALA U AUSTRIJI: Silvija (15) krenula kod oca i od tada joj se gubi trag!

Srpkinja Silvija Čanet (Silvija Tschanett, 15) nestala je u u srijedu uveče i od tada joj se gubi svaki trag. Silvijin mobilni telefon poslednji put zvonio u 22:20 časova, a nakon toga mu se gubi signal.

Silvija je poslednji put viđena u srijedu oko 21 čas na železničkoj stanici u FeldkirhU u pokrajini Forarlberg. Signal njenog mobilnog telefona policija je poslednji put uspjela da locira isto veče oko 22 časa na željezničkoj stanici u Bregencu. Oko 22:20 časova policija je pokušala da stupi u kontakt sa Silvijom putem mobilnog telefona, međutim, iako je telefon zvonio, na taj poziv niko nije odgovorio. Nakon toga policija više nije uspjela da uhvati i locira signal Silvijinog telefona.

Kako Kurir iz razgovora sa Silvinijim očuhom Dejanom Milojevićem (38) saznaje, on je sa Silvijom poslednji put imao kontakt u srijedu naveče.

„Supruga i ja smo bili kod naših kućnih prijatelja. Nešto pre 21 čas sam Silviji posalo SMS poruku i pitao je gdje je i zašto se ne javlja. Ona mi je tačno u 21:01 SMS porukom odgovorila da će spavati kod prijateljice. Čudno je to što sam ja njoj poruku poslao na srpskom, a ona mi je odgovorila na njemačkom“, kaže za Kurir zabrinuti očuh Dejan, koji već šest godina živi sa Silvijom i njenom majkom Zoricom (46), sa kojom ima i zajedničkog sina (4).

Očuh Dejan Milojević nam je takođe otkrio da Sivijin biološki otac, takođe Dejan, već godinama živi u Hamburgu i da postoji mogućnost da se Silvija upravo tamo uputila.

„Iako za svojih 15 godina nikada nije imala kontakt sa svojim ocem, Silvija je nedavno uspjela da dođe do njegovog broja telefona i da ga pozove“, naglašava njen očuh. On takođe dodaje da je Silvija tom prilikom rekla ocu da će doći kod njega, na šta joj je on odgovorio da ne dolazi.

„Kako smo kasnije saznali, Silvija se jednoj svojoj prijateljici povjerila da kod sebe ima oko 15 evra i da će otputovati za Hamburg. Međutim ona nema očevu adresu, niti je ikada sama putovala bilo gdje“, podvlači Milojević, te dodaje da je Silvijin otac njenoj majci Zorici i njemu potvrdio da devojčica nije stigla do njega.

Nakon Silvijinog nestanka očuh Dejan je u tri navrata bezuspešno pokušavao od policije da dobije odobrenje za pregled video snimaka nadzornih kamera sa železničke stanice u Feldkirhu.

„Želeo sam da vidim da li je bila s nekim u društvu, odnosno da li se u njenoj blizini nalazio neko koga policija ne bi zapazila, a koga mi poznajemo. Međutim, sva tri puta policija mi je rekla ’što da gledate snimak kad je ona otišla dalje’“, u nevjerici govori Milojević, i dodaje da u policiji nisu hteli da mu daju ni zvaničnu potvrdu da je Silvija nestala, kako bi o tome mogao da obavestiti i medije.

„Rekli su mi da ću tu potvrdu dobiti tek u ponedeljak“, kaže očuh Dejan.

Telefoni za informacije

Srpska dijaspora u Austriji se svim silama trudi da pomogne u pronalasku devojčice Silvije. Veliki broj naših ljudi kači na svoje Fejsbuk profile Silvijinu fotografiju sa porukom da je djevojčica nestala. Svi oni koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj Silviji mogu ih dojaviti njenom očuhu Dejanu Milojeviću na brojeve telefona 00436506940914 i 00436506940815 ili putem mejla na dejan.milojević@live.de.

(Kurir)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com