Eksplozija u Bloku 5 bila najava ubistva Radomana - Volim Podgoricu

Eksplozija u Bloku 5 bila najava ubistva Radomana

Goran Radoman (37) sa Cetinja bio je upozoren da će biti ubijen u osveti zbog krađe 300 kilograma kokaina u Španiji, vrijednog 15 miliona eura piše Blic.rs.

Samo 12 sati prije ubistva, u Podgorici je u vazduh dignut “audi A8” koji pripada Milanu Vujotiću (32), bliskom Radomanovom prijatelju. Obojica su u crnogorskoj policiji zavedeni kao pripadnici škaljarskog klana, a dizanje u vazduh blindiranog vozila bila je najava i da se njemu sprema sačekuša.

Radoman je ubijen u noći između četvrtka i petka kod lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26a, gdje ga je sačekao ubica sa “heklerom” i u njega ispalio 25 hitaca.

Neposredno prije smrti Radoman je tražio srpsko državljanstvo.

– Njegov zahtjev je odbijen upravo zbog operativnih podataka koje policija ima o njemu i bratu Vladanu. Sigurni smo da je državljanstvo tražio zbog narko-posla, kako bi izbjegao izručenje ukoliko neka od stranih zemalja za njim raspiše potjernicu – kaže izvor “Blica” i navodi da je za mlađim Vladanom potjernicu raspisala policija Italije.

Goran i njegov brat Vladan su pod lupom svih svjetskih bezbjednosnih službi zbog sumnji da krijumčare kokain iz Južne Amerike u Evropu. Vlasnici su pomorske transportne kompanije, koja je u stvari bila pokriće za šverc narkotika.
– Braća su bila često u Kotoru. Kretali su se i po Holandiji i Italiji, kao i lučkim gradovima Južne Amerike, gdje imaju logističke baze za krijumčarenje – navodi sagovornik Blic-a.

Braća su imala i falsifikovane dokumente, koje su obezbijedili preko “prijatelja” iz Hrvatske.

– Krajem 2009. oni su sarađivali sa Darkom Šarićem, a šverc kokaina nastavili su i poslije akcije “Balkanski ratnik”. Napravili su kontakt u Južnoj Americi, u Italiji sa ozloglašenom Ndrangetom. Ta saradnja je Gorana i koštala života, jer je prije mjesec dana u Marbelji ukradeno 300 kilograma kokaina, zbog čega je i uslijedila osveta, odnosno njegovo ubistvo – objašnjava sagovornik Blica. 

Ubijeni Radoman biće sahranjen danas na Novom groblju na Cetinju. 

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com