JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE: Poginuli sin i majka koja je bila trudna, djeca donijela bombu sa igrališta! - Volim Podgoricu

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE: Poginuli sin i majka koja je bila trudna, djeca donijela bombu sa igrališta!

Smrt  Zarife H. (37) i njenog sina (7), kao i povrede još troje djece posle eksplozije ručne bombe u porodičnoj kući, epilog su nesavjesnog i neodgovornog ponašanja osobe koja je dan ranije na igralištu nedaleko od njihove kuće ostavila bombe i tako zavila u crno ovu nesrećnu porodicu.

Djeca su tog jutra, kao i ranijih dana, otišla da se igraju na ograđenom igralištu za mali fudbal na kraju Ulice kralja Zvonimira u kojoj su živjeli. Tamo su pronašli dvije bombe i donijeli ih kući.

Da li je majka pokušala sinu da uzme bombu, pa je ona u njihovom natezanju eksplodirala, tek će se utvrditi. No, scenu koju je videla ušavši u kuću, a da prethodno nije znala šta se u njoj dogodilo, komšinica Snježana Djetelić neće nikada zaboraviti.

– Zarifa je ležala na leđima i bila je sva u krvi, a maleni je bio sklupčan i nepomičan nedaleko od nje. Prizor je bio užasan – ispričala je komšinica za Jutarnji list.

U trenutku eksplozije Zarifa je u kući bila sa svoje petoro dece. Muž Faton bio je u Osijeku, a najstariji sin, bio je kod komšija.  U kući je satima trajao uviđaj, a ispred kuće je čučao otac Faton. Zurio je u prazno i tek bi tu i tamo odgovorio na neko pitanje policajaca.

Njegov brat Bajram koji je došao iz Osijeka rekao je da je Zarifa bila trudna. Ogorčeni su na onoga ko je ostavio bombe.

– Zašto ljudi to rade? Ljut sam i zapravo nam ništa ne znači taman i da se otkrije ko je to učinio, jer njih dvoje više ništa ne može vratiti – rekao je Bajram.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com