Carinici izrekli 27 hiljada eura kazni za dva dana - Volim Podgoricu

Carinici izrekli 27 hiljada eura kazni za dva dana

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina i inspektori Poreske uprave, su u samo dva dana, četvrtak i petak, kontrolisali 48 maloprodajnih objekata i izdali osam prekršajnih naloga po osnovu nelegalne prodaje cigareta i neevidentiranja prometa.

Službenici Poreske i Uprave carina izrekli su novčane kazne od 26,75 hiljada eura u akciji suzbijanja nelegalnog prometa akciznih proizvoda, odnosno cigareta i alkohola u maloprodajnim objektima i na otvorenom.

Iz Uprave carina je saopšteno da je zapečaćena jedna samostalna trgovinska radnja.

“Takođe, mobilni timovi Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina u saradnji sa Komunalnom policijom, intenzivno sprovode svakodnevne akcije na otvorenom prostoru ispred tržnica i pijaca na kojima se nelegalno prodaju cigarete i rezani duvan”, navodi se u saopštenju.

Zaplijenjena je, kako se dodaje, veća količina rezanog duvana, cigareta i pirotehničkih sredstava.

“Podnijeta je jedna krivična prijava protiv građanina zbog sprečavanja službenika u obavljanju službene radnje”, rekli su iz Uprave.

Uprava carina će, u saradnji sa PU i Komunalnom policijom, nastaviti intenzivne kontrole na suzbijanju sive ekonomije u oblasti prometa akcizne robe.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com