Kome i zašto je aplaudirala Meril Strip na dodjeli Oskara - Volim Podgoricu

Kome i zašto je aplaudirala Meril Strip na dodjeli Oskara

Niko nije izgledao iznenađeno, kad je Džared Leto izgovorio ime Patriše Arket dok je proglašavao dobitnicu Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu. Zato je nevjerovatan govor koji je glumica priredila okupljenima izazvao ovacije, a najglasnije su bile Meril Strip i Džej Lo.

Poslije uobičajene zahvalnice ekipi filma “Dečaštvo”, glumica Patriša Arket je oduševila sve prisutne jasnim stavom o jednakim pravima i jednako plaćenom poslu za muškarce i žene.

– Borile smo se za svačiju jednakost. Sada je naše vrijeme da jednom za svagda budemo plaćene jednako kao muškarci- rekla je Arket.

None animated GIF

Njen govor je propraćen glasnim ovacijama i aplauzom, ali pažnju su najviše privukle reakcije višestruke oskarovke Meril Strip i pop zvijezde Džej Lo. 

Meril Strip je svoju podršku Patrišinom govoru pokazala naglim uspravljnjem u sjedištu i upiranjem prsta u glumicu. Njena reakcija bila je pojačana jakim aplauzom i uzvicima Džej Lo, koja je sjedjela odmah pored nje. 

Arketova je i iza scene ponovila svoj apel za jednakost u Holivudu:

– Neoprostivo je da slavne ličnosti putuju svijetom i propagiraju ravnopravnost kada se kod kuće, ispod površine, žene, gejevi i ljudi drugačije boje kože bore za dobijanje jednakog tretmana – izjavila je Patriša Arket, tražeći ustavni amandman kojim bi se ta diskriminacija okončala.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com