ŠVERCOVALI HEROIN VRIJEDAN POLA MILIONA EVRA Uhapšena braća Anel i Ekan Džudžević - Volim Podgoricu

ŠVERCOVALI HEROIN VRIJEDAN POLA MILIONA EVRA Uhapšena braća Anel i Ekan Džudžević

Braća od stričeva – Rožajci Anel (24) i Ekan Džudžević (24) uhapšeni su prošlog vikenda na graničnom prelazu “Kapetan Andrejevo”, između Bugarske i Turske sa 8,7 kilograma heroina.

Bugarski mediji objavili su prije dva dana vijest o hapšenju dvojice državljana Crne Gore za šverc heroina, ne pominjući imena osumnjičenih.

Sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije kazao je da crnogorski istražitelji još nijesu zvanično obavješteni o hapšenju Rožajaca, ali da imaju nezvanične informacije.

 – Imamo samo nezvanična saznanja da su Rožajci Anel i Ekan Džudžević uhapšeni u Bugarskoj sa heroinom – kazao je sagovornik “Vijesti”.

Džudževići su, navodno, drogu pokušali da prokrijumčare iz Turske, ali su ih osujetili bugarski carinici.

Heroin upakovan u osam paketa pronađen je u posebnom bunkeru “audija” kosovskih registarskih oznaka, kojim su Rožajci putovali.

Otkrivena droga je oduzeta, a Džudževići su predati tamošnjoj policiji.

Sagovornik “Vijesti” blizak porodici uhapšenih Rožajaca kazao je da je odmah nakon hapšenja Ekanov otac otputovao u Bugarsku.

Iz bugarske carine saopštili su da je zaplijenjeni heroin vrijedan million leva, što je oko 511 hiljada evra.

Granični prelaz “Kapetan Andrejevo” je često mjesto gdje policija i carinici zaplijene velike količine heroina, koji putuju “balkanskom rutom” od Turske do zemalja Balkana i dalje ka EU.

Kosovo je na toj ruti važno čvorište za šverc heroina iz Avganistana. U međunarodni šverc heroina uključene su i kriminalne grupe sa sjevera Crne Gore.

Izvor iz policije kazao je da su Džudževići od ranije poznati rožajskoj policiji, zbog više krivičnih djela.

Anel je crnogorskoj javnosti poznat od maja 2012. godine kada je u Njemačkoj uhapšen po Interpolovoj potjernici. Rožajski sud tada ga je tražio zbog izdržavanja jednogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog krivičnog dela teška krađa.

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com