STRAVIČNA NESREĆA: Kombi koji je krijumčario imigrante sletio s puta, 40 povrijeđenih - Volim Podgoricu

STRAVIČNA NESREĆA: Kombi koji je krijumčario imigrante sletio s puta, 40 povrijeđenih

U saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko 4.30 sati dogodila na autoputu Leskovac – Vranje povređeno je 42 ilegalna migranta, od kojih su dva životno ugrožena.

Do nesreće je došlo u selu Donji Krajinac kada je kombi “iveko”, u kojem je vozač prevozio ilegalne migrante sletio s puta iz zasad neutvrđenih razloga, saopštio je MUP-a Srbije.

U kombiju su bila 54 emigranta i vozač, izjavio je direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, dodajući da su ljekari zbrinuli 42 pacijenta od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su transportovana za Beograd.

Povređeni emigranti su iz Bangladeša, Alžira, Laosa, Kašmira, Sirije, Nigerije i Burme.

Pacijenti koji su ostali na liječenju u Leskovcu su uglavnom u stabilnom stanju, kazao je Dimitrijević i dodao da je na odjeljenju ORL smješteno osam pacijenata, na hirurgiji sedam, na neurohirurgiji šest, na otropediji četiri i na odjeljenju urgentne medicine je sedam pacijenata.

Prema prvim informacija, kombi koji je jutros sletio sa puta, bio je niških registarskih tablica. Od siline udarca i prevrtanja, kombi je potpuno uništen.

Uz policiju, uviđaj je izvršio i zamjenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Vozač kombija pobjegao je sa mjesta događaja, a policija utvrđuje okolnosti saobraćajne nezgode u kojoj su povrijeđeni iregularni migranti i aktivno rade na pronalaženju osoba koje su organizovale krijumčarenje, dodaje se u saopštenju.

Vozilo nije sa licima prešlo preko graničnog prelaza što je utvrđeno na osnovu video nadzora koji se nalazi na graničnim prelazima.

“Najvjerovatnije da su lica iz pravca Makedonije i Bugarske, između dva granična prelaza, ušla u Srbiju”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije i dodaje da su registarske tablice koje su se nalazile na vozilu ukradene.

Milan Nešić iz sela Donji Krajinac, očevidac nesreće, kaže da je jutros oko četiri sata čuo kako “cvile” gume, izašao iz kotlarnice i video kako se kombi okreće.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com