Dronovi i dalje iznad Ajfelove kule - Volim Podgoricu

Dronovi i dalje iznad Ajfelove kule

Neidentifikovani dronovi letjeli su ponovo noćas na nebu iznad Pariza, saopštila je danas policija o posljednjoj misterioznoj pojavi bespilotnih letjelica nad značajnim lokacijama u Francuskoj. 

Najmanje pet dronova su nad centralnim Parizom vidjeli svjedoci i policija i tako potvrdili izvještaj francuskog privatnog radija Evropi 1.

Francuska policija od juče pokušava da sazna ko stoji iza pojave dronova nad Parizom gdje je noć ranije primijećeno pet takvih bespilotnih letjelica, prenijela je agencija AFP.

Najmanje pet bespilotnih letjelica (dronova) primijećeno je u noći između ponedjeljka i utorka da leti iznad centralnog dijela Pariza – u neposrednoj blizini američke ambasade u Parizu, zatim iznad Ajfelovog tornja, Trga Konkord i Vojnog muzeja Invalida.

Prije mjesec dana, 20. januara dron je, na kratko, preletio predsjedničku palatu u Parizu, dok je još oko 20 dronova ranije viđeno kako lete iznad francuskih nuklearnih elektrana, međutim do juče, oni se nikada nijesu pojavili u tolikom broju jedne noći.

Francuski zakon zabranjuje male, civilne dronove u oblastima kao što su nuklearna postrojenja koje su zaštićena zonom zabrane letova u radijusu od 2,5 kilometra i na visinu od 1.000 metara.

Uprkos podizanju stepena bezbjednosti zbog rizika od islamističkih napada u Francuskoj, lokalna policija, do sada, nije bila u stanju da identifikuje ko stoji iza aktivnosti dronova, mada stručnjaci tvrde da takve male bespilotne letjelice ne bi izazvale prijetnju u slučaju pada na objekte.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com