Krivokapić: Brisel će odlućiti ko je u pravu za Kraljičinu plažu - Volim Podgoricu

Krivokapić: Brisel će odlućiti ko je u pravu za Kraljičinu plažu

Socijaldemokratska partija uputiće Evropskoj komisiji na ekspertizu dokumentaciju u vezi Kombinata aluminijuma i Kraljičine plaže da nađu odgovarajuće pravne kancelarije koje će to protumačiti, saopštio je predsjednik te stranke i parlamenta Ranko Krivokapić.

“Ako neko misli da SDP nije lojalan ovoj državi spremni smo vrlo rado da pošaljemo svu dokumentaciju EK i dobijemo nezavisnu ekspertizu”, rekao je Krivokapić novinarima nakon sastanka sa predsjednikom švedskog parlamenta, Urbanom Ahlinom.

Onda će se, kako je naveo, znati ko govori istinu, a ko ne govori istinu i “neće se u magli optužbi pokušati praviti politika”.

“Dokumentaciju ima Vlada koju je sprovela tendersku proceduru, zatim Državna revizorska institucija, tužilaštvo i drugi organi za praćenje prometa novca, poreza, doprinosa. Nije pitanje dostupnosti dokumentacije, nego političke snage da se bavimo problemima na pravi način”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je prilikom posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima tražio da obavi razgovore sa potencijalnim investitorima, ali da to nije bilo moguće.

Predstavnici Royal grupe iz UAE zainteresovani su da zakupe lokalitet Kraljičina plaža na 90 godina.

“Ne želim da kršim diplomatske običaje, moje je da štitiim interese države Crne Gore. Ono što je moj dodatni interes je i da štitim pravni sistem i poredak u ovoj državi koja hoće da kroz vladavinu prava dobije poziv za NATO i Evropsku uniju (EU) i to je moja dužnost i nijedan drugi motiv”, saopštio je Krivokapić.

Ti ugovori, kako je kazao, nijesu u skladu sa zakonima Crne Gore.

“Ne očekujem da neko ko hoće da investira štiti zakone Crne Gore. To je naša dužnost. Njegova je dužnost da ostvari profit”, zaključio je Krivokapić.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com