TELEKOM srušio tender Vlade Crne Gore - Volim Podgoricu

TELEKOM srušio tender Vlade Crne Gore

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki poništila je rješenje Generalnog sekretarijata Vlade kojim je ponuda kompanije Telekom Crna Gora ocijenjena kao neispravna, pišu Dnevne novine.

Pomenuta kompanija dostavila je ponudu za otvoreni postupak javne nabavke usluga mobilne telefonije, telekomunikacija i interneta, kao i mobilnih telefona i internet mreže, ali je odbijena uz obrazloženje da ne ispunjava tražene uslove.

Uslijedila je žalba Telekoma koju su dostavili Komisiji, tvrdeći da je njihovu ponudu Generalni seketarijat Vlade neosnovano odbio. Iz Telekoma su objasnili da su bankarsku garanciju dostavili na 61 dana, te istakli da naručilac nije defmisao u odnosu na koji dan se važenje garancije ponude računa.

Takođe, iz Telekoma tvrde da tenderskom dokumentacijom nije zahtijevano od ponuđača da ponuđenu cijenu za usluge rominga obrazlože i daju po pojedinačnom operateru.

Na žalbu Telekoma Komisiji je odgovor poslao i Generalni sekreterijat Vlade iz kojeg tvrde da je u skladu sa članom 57 stav 2 Zakona ojavnim nabavkama predviđena obaveza dostavljanja garancije u visini od dva odsto od procijenjene vrijednosti sa rokom važenja od 60 dana, uključujući i dan važenja ponude, zbog čega su zatražili da se žalba Telekom odbije.

Međutim, nakon pregleda dokumentacije koju je dostavio Telekom i Generalni sekretarijat Vlade, Državna komisija je donijela odluku da se žalba Telekoma prihvati i da se poništi rješenje Vlade kojim je ponuda pomenu te kompanije označena kao neosnovana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com