Čita, piše, zna engleski i geografiju, a ima samo dvije godine! - Volim Podgoricu

Čita, piše, zna engleski i geografiju, a ima samo dvije godine!

Mali genijalac iz Novog Sada Marko Živković govori engleski, umije da broji unazad, razlikuje boje i odlično poznaje geografiju.

Mali Marko čita i ćirilicu i latinicu, a na mapi svijeta brzo i tačno pronalazi Švedsku, Bahame, pa i Kiribate.

 

Ovo dijete je u emisiji “Kvadratura kruga” koja je emitovana na RTS pokazao bez problema sve okeane, pa čak i Kiribate, ostrvsku državu u Tihom okeanu.

Vještinu čitanja je savladao, kažu roditelji, kada je imao 22 mjeseca.

”Sve je počelo kroz igru. Pokazivao sam mu kartice sa slovima još kada je imao nekoliko mjeseci. On je gledao i učio. I mene je fasciniralo kakve smo rezultate postigli”, kaže za “Kurir” Markov otac Igor i dodaje da vjeruje da bi sva djeca mogla da postignu iste rezultate ako im bi se pristupilo na pravi način.

Inače, Marko je postao miljenik i prodavca knjiga u čiju knjižaru često svraća.

”Kada se Marko prvi put penjao sa mamom i tatom uz stepenice knjižare, pitao sam ih “idete li na tobogan?”, Marko je odgovorio : “Idem da čitam”, prisjeća se prodavac.

Pored čitanja i geografije, Marko zna i brojeve, boje, da broji unaprijed i unazad, kao i da sve to kaže na engleskok jeziku.

Interesovanje za televiziju i internet nije pokazivao, već voli da se igra kockama, da vozi automobilčiće, da se igra u parku.

”Mi nemamo televizor, ali kada odemo kod babe i djeda, vidimo da mu televizijski program ne zadržava dugo pažnju.”, kažu roditelji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com