OTKAZ košarkašu zbog tvita: “Ja nisam Šarli, ja sam Ahmed, policajac koji je poginuo!” - Volim Podgoricu

OTKAZ košarkašu zbog tvita: “Ja nisam Šarli, ja sam Ahmed, policajac koji je poginuo!”

Nigerijski košarkaš Akin Akingbala dobio je otkaz u Ruenu zbog toga što je retvitovao kontroverzni tvit poslije Šarli Ebdo tragedije, piše L’Ekip.

“Ja nisam Šarli, ja sam Ahmed, policajac koji je poginuo. Šarli je ismeijavao moju vjeru i ja sam umro braneći njegovo pravo da to radi. #JesuisAhmed“, napisao je novinar Dijab Abu Jahja, a Akingbala je ’retvitovao’ tu misao.

Romuald Palao, Akingbalin advokat, kaže da klub vjeruje da mu je košarkaš time oštetio ugled.

“Akingbala je hrišćanin, on to ni na koji način nije želio da poveže sa religijom. To je bio njegov način da kaže da je neophodno spomenuti i policajca, a ne samo Šarli Ebdo“, rekao je advokat i dodao da je ’ritvit’ samo izgovor i da je Ruen već mjesecima želeo da otpusti košarkaša.

Klub nije odgovorio na pitanja agencije AFP, ali je predsjednik Ruena Ivan Gider u saopštenju naveo da je igrač otpušten jer je “prekršio uslove ugovora“, kao i da je više puta upozoren.

1 komentar

  1. I?m no longer sure the place you’re getting your info, however great topic. I must spend some time finding out much more or figuring out more. Thank you for great information I was in search of this info for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com