Da li ste spremni da postanete roditelji? - Volim Podgoricu

Da li ste spremni da postanete roditelji?

Sedam pitanja koje svaki par treba da postavi sebi prije nego proširi porodicu.

Da li ste razmišljali o tome kako ćete organizovati obaveze oko bebe ili mislite da se to sve svodi na razgovor o tome kako je beba slatka?

Dobiti bebu je sjajan osjećaj, ali sve to zahtjeva određeno planiranje. Tačnije puno planiranja. Razgovarajte o tome šta ste u stanju da uradite tokom podizanja djeteta, kojih bih se svojih hobija mogli odreći (nećete imati puno slobodnog vremena, a ako ga i budete imali željećete samo da spavate, vjerujte nam), gdje će beba da spava…Istraživanja pokazuju da parovi koji sve to planiraju slažu se mnogo bolje kada stigne beba.

Da li znamo kakav tip roditelja želite da budete?

Da li vam se sviđalo to što ste imali stroge roditelje koji su vas forsirali i gurali da uspijete? Ili ste više za varijantu opuštene, kul mame? Razgovajte o tome ko će kakvu “ulogu” roditelja da ima u odnosu sa djetetom.

Kako se završavaju vaše svađe?

Da li se vaše svađe završavaju tako što neko zalupi vratima i sa puno vike ili riješavate probleme prilično jednostavno, bez mnogo buke? I kad dijete dobijete i dalje ćete imati probleme i razloge za svađu ali treba da se potrudite da vaše svađe poprime neki oblik sa manje agresije.

Da li se smijete dovoljno?

Ako je tako dobro je, jer ponekad baš kad ste završili sa mijenjanjem pelena u 3 ujutru i beskonačni plač drži oboje budnim, smijeh će biti jedini način da sve to pregurate.

Kako stojite finansijski?

Pogledajte svoje bankovne račune zajedno. Podizanje djeteta zahtjeva mnogo više novca nego što mislite i treba oboje da ste saglasni da te troškove možete da podnesete.

Da li oboje želite bebu?

Ovo nije jedna od onih stvari da jedno je tu i tamo za tu ideju, pa će se vremenom  prilagoditi. Važno je da oboje od početka želite da budete roditelji, ako nije tako, sačekajte dok oboje ne budete spremni.

Da li će vam smetati to što će vam se drastično promijeniti seksualni život?

Nažalost, manje seksa poslije rođenja bebe (makar neko vrijeme) je biološka potreba. Budite sigurni da ste oboje svjesni ove činjenice i da vam to ne smeta. Mala slatka bebica biće vrijedna toga.

(Women's Health)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com