Kako da izbijelite zube na prirodan način - Volim Podgoricu

Kako da izbijelite zube na prirodan način

Postoji veoma jasno objašnjenje zbog čega mućkanje ulja sjajno djeluje na oralno zdravlje.

Naime, plak se akumulira tik uz bazu zuba i pravi male džepove da bi se formirao pod desnima. Ti džepovi s vremenom postaju dom bakterijama koje proizvode otrove, a koji iritiraju desni i izazivaju krvarenje i upalu. Tako nastaje gingivitis.

Gingivitis je prava mala fabrika toksičnih materija u ustima koja opterećuje imuni sistem jer svakim gutljajem u organizam unosimo ekotoksine i endotoksine.

I, kako nam tu pomaže mućkanje ulja?

Ulje je sjajan način da se riješimo gingivitisa zato što je viskozno i pomalo ljepljivo i ako ga mućkamo 20 minuta u ustima ono će se zavući i na najskrivenija mjesta oko zuba i desni gdje ne mogu doći ni četkica, ni pasta za zube pa čak ni vodica za ispiranje usta.

I sama nauka je potvrdila da mućkanje ulja smanjuje količinu bakterija u ustima tako da apsolutno nemate šta izgubiti ako probate. Iskustva onih koji su probali kažu da su im nakon dva mjeseca mućkanja ulja zubi bili primjetno bjelji, a svi simptomi gingivitisa su se povukli.

Kako mućkati ulje?

– Svako jutro prije pranja zuba ili ispiranja vodicom za usta izmjerite jednu kašiku djevičanskog, hladno presovanog ulja. To može biti suncokretovo, kokosovo ili maslinovo ulje, a na najboljem glasu su susamovo i kokosovo.

– Mućkajte ulje u ustima tako da vam dođe do svih najskrivenijih mjesta gde bi se bakterije mogle kriti, ispod jezika, oko desni i oko svakog zuba i tako 20 minuta.

– Ulje će postati bijelo i pjenušavo. Nemojte ga grgljati da ga ne biste progutali, a nakon 20 minuta jednostavno ispljunite.

– Nakon toga usta isperite slanom vodom, a zatim zube operite na standardan način.

– Ponavljajte ovaj postupak najmanje 30 dana, ali za potpuni uspjeh preporučuje se 45-60 dana mućkanja ulja.

(24 sata)

 

1 komentar

  1. Odd this publish is totaly unrelated to what I used to be looking google for, nevertheless it was once indexed at the first page. I assume your doing one thing right if Google likes you enough to place you at the first page of a non related search.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com