Murinjo: Srećan sam kao dijete, Matić je držao govor pred meč! - Volim Podgoricu

Murinjo: Srećan sam kao dijete, Matić je držao govor pred meč!

Teško mi je da živim bez titula, ja se njima bukvlano hranim. Pred meč, u svlačionici, Nemanja je održao govor saigračima,a pravu bol sam osjetio ja – priča Žoze.

Plakoa je od sreće, bacao se po travi, grlio sve redom… Žoze Murinjo je u nedjelju osvojio 21. trofej u fantastičnoj trenerskoj karijeri, ali mu se euforično radovao kao da mu je prvi. Trijumfom Čelsija u finalu Liga kupa protiv Totenhema (2:0), portugalski stručnjak je konačno podigao pehar i prekinuo post dugačak skoro tri godine (prethodni 2012. sa Realom), što mu je očigledno mnogo značilo.

– Teško mi je da živim bez titula. Ja se njima bukvalno hranim. Čini mi se kao da je prošlo 20 godina otkako sam poslednji put pobijedio u nekom takmičenju, a ne tek nešto više od dvije – rekao je Murinjo, koji je prvi pehar prigrlio 2003. sa Portom.

“Posebni” je pojasnio nesvakidašnje slavlje:

– Za mene je izuzetno bitno to što sam opet mogao da se osjećam kao dijete, da iskažem radost na “neozbiljan” način. Ova pobjeda je veliki podstrek da nastavimo u istom stilu – poručio je Portugalac, čiji tim ove sezone može da trijumfuje još u prvenstvu Engleske i LŠ.

Murinjo je od prvog posla 2000. pa do danas, pobjeđivao praktično u svim takmičenjima, ali se pokazalo da je naročito veliki majstor za finala nacionalnih kupova, pošto je deset od 11 dobio.

MATIĆ
Portugalski menadžer je istakao da mu je bilo izuzetno žao što Matić nije igrao:
– Pred meč, u svlačionici, Nemanja je održao govor saigračima i poručio im da mu je veoma žao što neće biti na terenu. A pravu bol sam osetio ja, zato što je Barns iz Barnlija igrao taj dan za svoj tim, a Matić nije.

MURINjOVI TROFEJI:
ČELSI 7
PORTO 6
INTER 5
REAL MADRID 3

(Novosti.rs/foto Tanjug)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com