TENISKI SAVEZ: Novak ne govori istinu! - Volim Podgoricu

TENISKI SAVEZ: Novak ne govori istinu!

Teniski savez Srbije odbacio je optužbe prvog reketa svijeta Novaka Đokovića da je bilo malverzacija u prodaji karata za meč prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske.

– Ne mogu da vam opišem koliko sam razočaran. Da li je realno da karte budu rasprodate posle 13 minuta? Šta je s ljudima koji su čekali cijelu noć u redu, a nisu dočekali da kupe ulaznice? Pa mi smo izabrali Kraljevo, između ostalog, i zbog ljudi u tom gradu, zbog popularizacije tenisa u tom mestu, a sada ispada da baš oni koje smo najviše očekivali neće moći da nas gledaju – bio je bijesan ko ris je Đoković.

Savez je u saopštenju naveo da je odlukom Upravnog odbora TSS prodaja ulaznica povjerena domaćinu meča i pozvao nadležne organe da “još jednom” sprovedu istragu i otklone “bilo kakve sumnje”.

“Kapacitet hale je manji nego što se prvobitno očekivalo, a ako uzmemo u obzir i obaveze u raspodeli karata koje postoje po ugovoru prilikom ovakvog susreta prema ITF-u i sponzorima, hrvatskoj reprezentaciji, sponzorima TSS, gradu Kraljevu, onda je jasno da je broj karata koji može biti pušten u prodaju znatno manji od interesovanja koje objektivno postoji”, navodi se u saopštenju.

Karte za meč prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske rasprodate su za 13 minuta, a najbolje rangirani teniser svijeta Novak Đoković je u izjavi za “Blic” optužio organizatore za malverzaciju i rekao da “neko zbog toga mora da odgovara”.

TSS je naveo da je prošle nedjelje u prodaju pušten “manji dio karata” (300 ulaznica) i dodao da će ove biti pušteno još 450 karata, odnosno 150 kompleta.

Kapacitet hale u Kraljevu za teniski meč iznosi 2.967 mjesta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je policija pokrenula istragu povodom navodnih neregularnosti u prodaji karata.

Meč prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igraće se od 6. do 8. marta u Kraljevu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com