Operacija katarakte i u “Kodri” - Volim Podgoricu

Operacija katarakte i u “Kodri”

Privatna klinika Kodra počeće naredne sedmice sa operacijama katarakte, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz Kodre su naveli da će od 1.023 pacijenta, koliko se nalazi na listi čekanja u Kliničkom centru Crne Gore, oni preuzeti 350. I privatna klinika Optimal trebalo bi da preuzme isti broj pacijenata. 

“Od subote smo počeli da pozivamo pacijente. Biće pozvano njih 350. Ovih dana počinju pripremni pregledi koji su neophodni da se odrade prije operacije. Nakon toga ćemo otpočeti sa operacijama. Realno je očekivati da to bude početak naredne sedmice”, rekli su Pobjedi iz „Kodre“, dodajući da će do kraja maja biti operisani svi pacijenti sa liste čekanja.

Kodra i Optimal, koje imaju ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, postigle su dogovor prošle sedmice sa Ministarstvom zdravlja da do kraja maja obave 700 operacija katarakte. Preostale operacije sa liste čekanja biće urađene u Kliničkom centru.

Iz Ministarstva zdravlja ranije su saopštili da je obaveza pozvanih pacijenata da pođu kod izabranog doktora i podignu uput za operaciju katarakte za ustanovu koja ih je pozvala. 

Taj resor Vlade najavio je da će tražiti modalitete kako bi bile kraće i liste čekanja za ortopedske i kardiohirurške operacije.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com