SRPSKA LISTA kreće u ofanzivu protiv ekumenizma - Volim Podgoricu

SRPSKA LISTA kreće u ofanzivu protiv ekumenizma

Srpska lista je formirala Odbor za borbu protiv ekumenizma na čijem je čelu Vojislav Mistović.

“Formiranje ovog odbora neophodno je u vremenu kada je bezbožnički režim, oličen u Demokratskoj partiji socijalista DPS i Socijaldemokratskoj partiji SDP, najavio napade na vjerskoj osnovi, prije svega na srpski pravoslavni manastir Ostrog”, saopšteno je iz SL-a.

U toj partiji napominju da će se DPS 20. juna, novim partijskim programom, založiti za formiranje “nekakve” Pravoslavne crkve u Crnoj Gori, što će “i formalno” značiti akciju državnih vlasti da Eparhije Srpske pravoslavne crkve pretvore u “ekumenističku pseudocrkvu koju bi gurnuli u Uniju sa Vatikanom”.

Odbor Srpske liste za borbu protiv ekumenizma uskoro će pokretnuti portal Princip, sa crnogorskim domenom, koji će, kako su najavili u SL-u, prvi na našim prostorima krenuti u antiekumenističku kampanju.

“Na taj način pomoći ćemo oblikovanje vjerske javnosti, ali ćemo biti i opozicija određenim krugovima bliskim crkvi ili vezanim za nju koji se zalažu za ekumenistički dijalog, dolazak rimskog pape u srpske zemlje, uklanjanje ili marginalizovanje prefiksa “srpski” iz punog imena crkve u Crnoj Gori i novotarije u službi koje pravoslavlje približavaju rimokatolicima”, ističe se u saopštenju.

Prioritet Principa će, kako navode u toj partiji, biti i teme vezane za Novorusiju i Kosovo i Metohiju sa ciljem da se na medijskom i humanitarnom polju pomognu ove zemlje.

Predsjednik Odbora za borbu protiv ekumenizma Vojislav Mistović je radio kao voditelj i novinar u Anteni M, Elmagu, Radio Baru i Radiju Crne Gore.

Pisao je za nekoliko periodičnih časopisa sa prostora Crne Gore, između ostalih i za Omladinske grafite. Muzičar je, sa grupom “Kokot” objavio je pet albuma, a radio je muziku za pozorište, film i izložbe. Autor je dvije zbirke poezije. Oficir je plovidbene straže na brodovima većim od 500 BRT.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com