STROGA KONTROLA: Kod privatnika, ali ne po zalihe! - Volim Podgoricu

STROGA KONTROLA: Kod privatnika, ali ne po zalihe!

Za koji dan će početi primjena odluke da se po ljekove može u privatne apoteke sa receptom, ali, kako je najavljeno, kontrola će biti stroga i neće biti moguće praviti zalihe.

Direktori svih zdravstevnih ustanova u Crnoj Gori aktivno će se uključiti u praćenje potrošnje ljekova i medicinskih sredstava, odlučeno je na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravlja.

Rukovodilac Ministarstva zdravlja Suad Numanović razgovarao je danas sa svim direktorima domova zdravlja, opštih i specijalnih bolnica, Kliničkog centra Crne Gore, Zavoda za transfuziju krvi i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tema sastanka bila je potrošnja ljekova i medicinskih sredstava.

Numanović je podsjetio da će od 9. marta građani na ljekarski recept moći da podignu ljekove i u privatnim apotekama, sa kojima je Fond za zdravstveno osiguranje potpisao ugovor.

“Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor Fonda Kenan Hrapović i predstavnici Montefarma, donešena je zajednička odluka da se svi direktori zdravstevnih ustanova aktivno uključe u praćenje potrošnje ljekova i medicinskih sredstava”, kaže se u saopštenju.

1 komentar

  1. An impressive share, I recently given this onto a colleague who has been conducting a small analysis on this. And that he in truth bought me breakfast since I stumbled upon it for him.. smile. So well then, i’ll reword that: Thnx for your treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I am strongly over it and love reading regarding this topic. If you can, as you grow expertise, would you mind updating your site with increased details? It can be extremely useful for me. Huge thumb up in this writing!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com