Nema informacija o Denisu Softiću - Volim Podgoricu

Nema informacija o Denisu Softiću

Deveti dan od nestanka dvadesetčetvorogodišnjeg Denisa Softića iz sela Vrbe kod Bijelog Polja, njegova porodica nema niti jednu informaciju koja bi mogla eventualno da im pomogne da saznaju šta se desilo 23. februara, kada je posljednji put viđen.

Denisov ujak Mevludin Mele Hodžić ogorčen je zbog svakodnevnih neprovjerenih informacija koje dobijaju i zbog kojih ih neprestano zovu i poznati i nepoznati. 

„Ne znam otkuda ljudima takav poriv da, u nevolji koja nas je snašla, plasiraju informacije da je moj sestrić pronađen mrtav u Gubavču, da je zakopan u Boljanini, da je viđen u Siriji, da je dobio 15.000 eura i pobjegao u Njemačku…“, ogorčeno je kazao Hodžić za Fokuspress

On se, povrijeđen svim neprovjerenim glasinama zbog kojeg ga zovu čak i pojedini novinari, oglasio na Fejsbuku.

“Ne mogu da vjerujem dokle ljudska zloba može da ide. Pa zar vam i naša muka služi za izmišljotine i dezinformacije? Kad vi, zlobnici, postadoste bolji inspektori od onih iz MUP-a? Stidite se”, napisao je, između ostalog, Hodžić.

Denis Softić je nestao u ponedjeljak, 23. februara, a posljednji put je viđen oko 15.30 časova kod Srednje stručne škole u Bijelom Polju. U trenutku nestanka na sebi je imao crni prsluk sa zelenim detaljima, crnu duksericu, farmerice i sive patike. 

Hodžić je ispričao da je Denisa tog dana posljednja vidjela sestra od tetke Elma Martinović u blizini Srednje stručne škole (nekadašnji Školski centar).

„Kada ga je pitala gdje će, samo je odmahnuo rukom i produžio. Ona je vidjela da je u blizini bio parkiran plavi automobil, ali nije obraćala pažnju, tako da je ostalo nepoznato da li je, eventualno, ušao u njega. Mi smo insistirali da policija provjeri da li su kamere sa zgrade škole nešto zabilježile, da bi otklonili i tu sumnju“, rekao je Hodžić.

On je kazao da je Denis uvijek bio povučen i miran, da se nikada ni sa kim nije svađao, da potiče iz poštene porodice i da nije bio uvučen u nikakve sumnjive poslove.

“Jednostavno, do sada nijesmo našli ništa, nemamo ni naznaku da je, eventualno, nekome nešto dugovao ili slično. Iz čista mira je nestao“, dodao je Hodžić.

Posljednje mjesto na kojem je Denisov telefon lociran oko 16 časova, kako je kazao Hodžić, je selo Boljanina. Međutim, istakao je, u tom selu niko ga nije vidio.

“Tog dana, kako smo vidjeli na listingu, najviše je komunicirao sa djevojkom koja je iz Boljanine“, rekao je Hodžić.

Istog dana, oko 13 časova, Denis je razgovarao i sa stricem Ragipom Softićem, koji nije mogao ni po čemu da nasluti da će se nešto ovako desiti.

“Nemamo nikakvih indicija šta bi mogao da bude razlog za njegov nestanak. Nijesmo pronašli motiv koji bi ga podstakao da bilo šta uradi, tako da je sve ovo zagonetno“,kazao je Softić.

On je istakao da su Denisa brojni rođaci tražili po Boljanini, a u jednom dijelu pretražili su obje obale Lima.

“Pretraživali smo i neke prazne kuće po Boljanini, da otklonimo sumnje da se, eventualno, negdje nije sklonio sa društvom, jer smo saznali da je kod sebe imao nešto gotovine i pomislili da bi mogli možda tu da budu i, kao brojni mladi, druže uz piće“, dodao je on.

Softić je rekao da policija za sada posao radi koliko je to moguće dobro i korektno.

“Razgovarali su s osobama čiji su se brojevi nalazili na listingu Denisovog telefona, sa pojedincima iz firme u Budvi u kojoj radi, sa njegovim drugarima, obavili još mnogo kontakata, ali, nažalost, nema nikakvih konkretnih činjenica u istrazi koji bi mogli da ukažu na to šta je moglo da se desi“, kazao je Softić.

On je zahvalio inspektorima angažovanim na slučaju i apelovao da se ne stane s istragom, već da se, koliko je moguće, nastavi, ne bi li se otkrilo šta se sa Denisom desilo.

Softić je zamolio sugrađane da prestanu sa plasiranjem neistina, jer je porodici, kako je kazao, dovoljno muke, i da ih sve neprovjerene informacije dodatno potresaju.

Denis je povremeno radio u Budvi. Kako je kazao Hodžić, radio bi po mjesec, da zaradi za sebe, pa dolazio u Bijelo Polje na nekoliko dana.

„Nije finansijski zavisio ni od koga. Tog dana je trebao da ide u Budvu i drugu sa kojim je dogovorio da putuje je rekao: ‘Doći ću ja kasnije, meni je rano’. Zašto je odlučio da ostane i ode kasnije ostalo je nepoznato“, rekao je Hodžić.

On je kazao da je i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević obećao porodici da će se lično založiti da se slučaj riješi.

Denisova majka je, kada je nestao, bila u Švajcarkoj, gdje je pazila unuče od djevera da bi zaradila za porodicu. 

“Situacija je toliko teška da je u jednom trenutku kazala: ‘Samo da bi da se nađe, pa kako god’. Samo da zna šta joj je sa djetetom“, kazao je Hodžić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com