Čudo neviđeno: Vozna karta Podgorica-Mojkovac 2 eura, povratna 8,80! - Volim Podgoricu

Čudo neviđeno: Vozna karta Podgorica-Mojkovac 2 eura, povratna 8,80!

Nije nikakva greška. U pitanju je promotivna akcija Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) u kojoj su karte u jednom smjeru prema određenim destinacijama jeftinije nego povratne karte. Akcija traje od jula prošle godine kako je rečeno Portalu Analitika iz ŽPCG, ali putnici o tome, osim na sajtu kompanije, nijesu mnogo obaviješteni. Oni neuki za baratanje internetom, ako ne naiđu na ljubaznog prodavca na šalteru, mogu proći „kao bos po trnju“.

Dakle, karta od Podgorice do Bara staje 2 eura, a ukoliko želite povratnu, ona ne košta ni manje od četiri ni četiri eura, već – 4,80 eura. Karte u jednom smjeru na relaciji Podgorica-Nikšić i Podgorica-Kolašin su po 1,50 eura, dok je prema Mojkovcu iz Glavnog grada 2 eura, a za Bijelo Polje 3 eura.

No, cijene povratnih karata na tim relacijama su baš neujednačene. Tako povratna Podgorica- Nikšić košta 2,50 eura, što je logično sniženje, dok Podgorica-Kolašin košta čak 6,40 eura. Karta povratna do Mojkovca je nevjerovatnih 8,80 eura, dok dvije pojedinačne koštaju samo četiri! Povratna na relaciji Podgorica-Bijelo Polje pak, košta 10,40 eura, 4,40 eura više nego ako platite posebno Podgorica –Bijelo Polje i isto tako kad se vraćate.0403zpcg1

Sagovornik Portala Analitika koji je želio da ostane anoniman kaže da je bio iznenađen kada mu je zaposlena na šalteru Željeznice savjetovala da ne kupuje povratnu kartu već da uzme kartu u jednom pravcu.

„Nije logično da karta u jednom smjeru staje 2 eura, a da je povratna za istu destinaciju skuplja 80 centi. Ne shvatam jer, koliko mi je poznato, povratne karte su uvijek povoljnije nego karte u jednom smjeru“, priča iznenađeno putnik.

Objašnjenje za ovaj apsurd potražili smo u pomenutoj kompaniji, gdje nam je PR menadžerka Ana Božović objasnila da se radi o promotivnoj akciji koja je pokrenuta prošle godine u julu.

„Povratne karte se ne mogu kupiti po promotivnoj cijeni, već samo karte u jednom smjeru. Povratne karte su i dalje po standardnim cijenama. To je bila politika kompanije kada su se te cijene formirale“, objašnjava sagovornica Portala Analitika.

Dodaje da se jedino za Nikšić može kupiti promotivna povratna karta koja staje 2,40 eura a uvedena je kako bi se promovisala željeznička relacija Podgorica-Nikšić.

Božović dodaje da će promotivna akcija u kojoj su karte u jednom smjeru jeftinije, prema nezvaničnim informacijama koje posjeduje, trajati do početka ljeta.

„Trudićemo se, ukoliko budemo u mogućnosti, da produžimo ovu akciju, a ako ne, vjerujem da ćemo naći način da uskladimo cijene sa finansijskim mogućnostima građana“, objašnjava PR menadžerka ŽPCG.

Smatra da su putnici upoznati sa ponudom jer njihovi zaposleni, i na informacijama i na šalterima, obavještavaju putnike o mogućnosti kupovine jeftinijih karata.

„To nije ponuda koju je trebalo posebno najavljivati, jer građani dobiju tu informaciji od naših kolega. Naši zaposleni iskreno kažu putniku da mu se više isplati da uzme kartu u jednom smjeru nego povratnu“, tvrdi Božović.

A da li ste vi znali za ovu ponudu?

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com